The Change Collective verwelkomt vier nieuwe organisatieadviseurs

09 november 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultancybureau The Change Collective (TCC) is aan het groeien en heeft het team de afgelopen periode uitgebreid met vier nieuwe professionals: Anouk van der Have, Marijke de Jong, Zoë Taselaar en Marthe Bévort.

Het is nog maar twee jaar geleden dat Amsterdams adviesbureau The Change Collective (TCC) werd opgericht door de vier partners Jaap van den Hoek, Jooske van Bogerijen, Dirk Schrijver en Roeland Dikker Hupkes. Met hun nieuwe adviesbureau richten zij zich op nieuwe manieren van organiseren, met als doel het creëren van zogenaamde ‘bezielde’ organisaties. TCC ondersteunt bedrijven met de transformatie naar het nieuwe normaal en helpt hen strategie, cultuur, leiderschap en proces–/inrichtingsvraagstukken oplossen.

The Change Collective richt zich op het blijvend relevant maken van organisaties. “Wij streven naar organisaties die gericht zijn op het toevoegen van waarde. Die in balans zijn en strategisch wendbaar. Organisaties waarin iedereen zich volledig inzet voor eenzelfde doel. Waar mensen werken met focus, maar vooral met energie. Bezielde organisaties, noemen we dat”, leggen de partners uit. Volgens hen missen veel organisaties deze bezieling en richten zij zich te veel op winst en kortetermijndoelstellingen. In het huidige landschap is volgens de vier partners “strategische wendbaarheid een vereiste, net als het creëren van waarde. En dat vraagt om nieuwe manieren van organiseren. Als je als organisatie relevant wil blijven, is een fundamentele verandering noodzakelijk.”

Om de ambities van TCC de komende jaren verder vorm te kunnen geven hebben de medeoprichters besloten het team uit te breiden met nieuwe professionals. Hun zoektocht heeft het afgelopen jaar geresulteerd in de aanstelling van vier nieuwe “te gekke, competente en energieke collega’s.” Het gaat om: Anouk van der Have, Marijke de Jong, Zoë Taselaar en Marthe Bévort.

The Change Collective verdubbelt het team

Anouk van der Have heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan als consultant, onder meer bij SquarewiseScenter en tot voor kort bij Copper8. Eerder heeft ze een master in Finance afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende haar loopbaan heeft ze vooral expertise opgebouwd in onder andere organisatie- en teamontwikkeling, systeemdenken en change management en was ze actief binnen het vastgoeddomein, productie, de overheid en voor verzekeraars en diverse multinationals. Volgens TCC weet Van der Have zich te onderscheiden door de combinatie van harde en zachte vaardigheden, die ook in haar consultingstijl tot uiting komt. “Ze observeert en analyseert en stelt vervolgens de juiste vragen”.

Marijke de Jong startte in 2013, na het afronden van haar master in Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU Amsterdam, als Consultant bij &samhoud, waar ze zich onder meer bezighield met visie- en strategieontwikkeling, branding en leiderschaps- en teamontwikkeling. Sinds eind vorig jaar werkt ze als zelfstandig facilitator, trainer en coach en vanuit die hoedanigheid heeft ze zich afgelopen maand aangesloten bij TCC. De Jong heeft gedurende haar loopbaan onder meer gewerkt voor financiële instellingen, logistieke organisaties en multinationals. TCC zegt over hun nieuwe collega: “Positieve energie, dat is Marijke.” Ook wijzen ze op haar analytische skills: “Met haar analytische geest komt ze snel tot de kern van een vraagstuk. Ze focust op wat belangrijk is, visualeert de gewenste situatie en creëert deze vervolgens, zonder in het verleden te blijven hangen. Zo zorgt ze voor permanente verandering!”

Zoë Taselaar heeft meer dan tien jaar ervaring als producer binnen het advertising-, tv- en castingdomein. Aan het begin van haar loopbaan werkte ze voor verschillende mediabedrijven, waaronder AT5, Strix Television, Rostra en Otazu. Vanaf 2007 was ze ruim drie jaar Producer van commerciële televisiezender ‘Het Gesprek’, waarna ze operationeel manager werd van Castingbureau A Million Faces. Vervolgens besloot ze als Producer aan de slag te gaan voor KINGSDAY, waar ze voor verschillende bedrijven tv- en radiocommercials produceerde. Eind vorig jaar sloot ze zich aan bij TCC, waar ze de rol inneemt van Office Manager. TCC omschrijft Taselaar als een “echte teamspeler” die met humor en haar let’s do it mentaliteit zaken voor elkaar krijgt. “Zoë is niet tevreden voordat alles is gefixt. Deze kwaliteiten, in combinatie met haar scherpzinnigheid en enthousiasme, maken haar de perfecte office manager voor The Change Collective”, aldus TCC.

Marthe Bévort heeft ruime ervaring op het snijvlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling en systeemdenken. Gedurende haar loopbaan werkte ze voor verschillende energiemaatschappijen, semi-overheidsorganisaties en binnen de FMCG-branche. Na het behalen van haar master in Communicatiewetenschappen aan de UvA besloot ze een management traineeship te volgen via ORMIT. Vanuit de talentontwikkelaar werd ze onder meer ingezet als Change Manager bij Unilever en als Change Management Consultant bij Nuon. In de jaren daarna kwam ze terecht bij energiemaatschappij Alliander, waar ze verschillende consultancy- en projectmanagementrollen vervulde en tot begin 2017 zo’n vier jaar actief was als Young Talent Manager. TCC zegt over de toegevoegde waarde van Bévort: “Marthe gelooft sterk in de kennis en het potentieel die schuilgaan in mensen, organisaties en de maatschappij. Haar specifieke talent ligt in het zichtbaar maken daarvan, zodat mensen verbindingen met elkaar aangaan en gezamenlijk beslissingen durven te maken.” Tot slot prijzen ze haar vastberadenheid: “Marthe zorgt ervoor dat als de wil er is om te ontwikkelen, ze een weg vindt om te ontwikkelen.”

Met de komst van de vier nieuwe aanwinsten telt TCC nu acht professionals. Maar daar blijft het niet bij. “We zijn alwéér op zoek naar talent”, aldus de oprichters, daarbij aangevend dat ze continu openstaan voor “organisatieadviseurs die ons komen inspireren en uitdagen”.