Vier nieuwe partners voor Advisory praktijk van KPMG Nederland

16 oktober 2017 Consultancy.nl

KPMG heeft begin deze maand zeven nieuwe equity-partners benoemd. Vier van de nieuwe mede-eigenaren zijn werkzaam in de Advisory praktijk: Leah Jin, David Ikkersheim, Koos Wolters en John Tros. De andere drie nieuwe equity-partners versterken de Audit praktijk.

Leah Jin is een Amerikaanse die zich in 2000 aansloot bij KPMG US na circa drie jaar te hebben gewerkt voor twee accountantskantoren. Na ruim vierenhalf jaar te hebben gewerkt vanuit Washington D.C., kreeg Jin de mogelijkheid om voor KPMG China aan de slag te gaan vanuit het kantoor in Shanghai. Hier klom ze op tot partnerniveau als China Lead Partner op het gebied van Internal Audit, Risk & Compliance Services en China Lead Consulting Partner voor de Automotive Sector. In het najaar van 2015 verhuisde Jin naar KPMG Nederland, waar ze aan de gang ging als Partner Internal Audit, Risk & Compliance. In de recente benoemingsronde is Jin benoemd tot Equity-Partner voor de Advisory praktijk.

David Ikkersheim startte zijn carrière bij Plexus in Breukelen, na een studie Medicijnen aan de Universiteit Utrecht. Van 2007 tot 2011 werkte Ikkersheim voor het zorgadviesbureau en klom in die periode op van Analyst tot Senior Adviseur. In 2008 werkte hij een korte periode als Summer Consultant bij Boston Consulting Group (BCG) en in datzelfde jaar rondde hij ook zijn MBA aan de Erasmus Universiteit af. In 2011 sloot hij zich aan bij KPMG Nederland, waar hij zich als Partner richt op het ondersteunen van ziekenhuizen, overheden, zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven bij verandertrajecten, kostenbesparing, inkoopstrategie, veiligheidskwesties, marktstrategie en risk-adjustment. Bovendien promoveerde hij in 2013 aan de Vrije Universiteit op een onderzoek naar de hervorming van het Nederlandse zorgsysteem en is hij sinds oktober 2016 ook actief voor de Health praktijk van KPMG in de UK.

Leah Jin - David Ikkersheim - Koos Wolters - John Tros

Koos Wolters sloot zich in 2006 aan bij KPMG IT Advisory als Senior Manager en maakte in oktober 2012 promotie tot Director. Drie jaar later sloot hij zich aan bij het partnerteam van KPMG Advisory en per oktober 2017 is ook hij mede-eigenaar van de adviespraktijk. Bij het accountants- en advieskantoor richt Wolters zich voornamelijk op Cyber Security-advies. In zijn tijd voor KPMG werkte Wolters twee jaar voor retailconcern Ahold als Internal IT Auditor en daarvoor deed hij zeven jaar lang ervaring op als IT Auditor vanuit Ernst & Young (tegenwoordig EY). Hij rondde in 1998 zijn studie Bedrijfskundige Informatica af aan de Hanzehogeschool Groningen en volgde de jaren daarop een Postdoc opleiding IT Auditing aan de Tilburg University.

John Tros werkte lange tijd in de financiële dienstverleningssector, voor hij zich in 2008 aansloot bij PwC als Commercial Director voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). In 2011 maakte hij de overstap naar KPMG, waar hij als Partner de leiding heeft over de Procurement Advisory praktijk. Zijn carrière begon in 1995 als Trainee bij ABN AMRO, nadat hij Economie had gestudeerd aan de Hogeschool Inholland. Na verschillende consultancy- en projectmanagementfuncties, werd hij in 2002 benoemd tot Executive Director en Head of Procurement. Hij bekleedde later voor een periode van twee jaar een vergelijkbare functie (Chief Procurement Officer) bij Delta Lloyd Groep.

KPMG Advisory wordt in Nederland geleid door Rob Fijneman, die al meer dan twintig jaar bij KPMG werkt. De omzet van de Nederlandse adviespraktijk groeide in 2016 met 2,2% naar een totaal van €188 miljoen.

Nieuwe Audit partners

De benoemingen van de vier nieuwe partners binnen Advisory maken onderdeel uit van een bredere promotieronde binnen KMPG Nederland, waarin ook drie collega’s toetreden tot de maatschap van de Audit praktijk. Het betreft Robbert Liedenbaum Johan Schrumpf en Freek Croiset van Uchelen.

Robbert Liedenbaum werkt sinds 1999 voor KPMG in onder meer de VS, Nederland, India en Curaçao. Hij studeerde Accountancy aan de Hogeschool voor Economische Studies Amsterdam en behaalde later zijn Register Accountant titel aan de Nyenrode Business Universiteit.

Robbert Liedenbaum - Johan Schrumpf - Frederik Croiset van Uchelen

Johan Schrumpf is sinds 2014 Partner en begon in 2008 als Manager bij KMPG in Londen. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit, waar hij later nog een Post Master opleiding Accountancy afrondde.

Frederik Croiset van Uchelen studeerde bedrijfseconomie en daarna accountancy aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bemachtigde de Register Accountant-titel via de RUG en de NIVRA (tegenwoordig de NBA – Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants). Croiset van Uchelen begon in 2002 bij KPMG, waarvoor hij tevens twee jaar vanuit Denver werkzaam was. Hij is non-equity partner sinds 2014.

“Deze versterking van het leadership van KPMG is van groot belang voor het realiseren van onze business doelstellingen in het komende jaar”, zegt Bert Ferwerda, lid van de Raad van Bestuur en Chief Human Resources Officer bij KPMG. “In hun nieuwe verantwoordelijkheid vormen de nieuwe partners een enorme aanwinst voor de 100-jarige Nederlandse ‘anchor-firm’ die wij binnen het internationale KPMG netwerk zijn.”

KPMG Nederland heeft in totaal ruim 2.800 professionals in dienst verspreid over twaalf kantoren door het land. De Nederlandse landenorganisatie staat aan de basis van het huidige Big Four kantoor KPMG International – in maart 1917 legde Pieter Klijnveld het fundament voor de internationale zakelijke dienstverlener door zich als zelfstandig consultant te vestigen in Amsterdam. De ‘K’ van KPMG staat vandaag de dag nog steeds voor Klynveld*.

* Ook de andere letters staan voor de voorvaderen van het hedendaagse KPMG. De ‘M’ staat voor Frank Wilber Main de oprichter van het Amerikaanse Main & Co, dat in 1979 fuseerde met Klynveld Kraayenhof & Co. en het Deutsche Treuhandgesellschaft tot Klynveld Main Goerdeler (KMG). Reinhard Goerdeler, de toenmalige bestuursvoorzitter van het Duitse accountantskantoor levert de ‘G’ in de huidige naam. De ‘P’ komt ten slotte van William Barclay Peat, die in 1891 CEO werd van Robert Fletcher & Co. in Londen en de naam veranderde in William Barclay Peat & Co.. Na verschillende fusies en overnames werden in 1987 KMG en Peat Marwick samengevoegd in de eerste megafusie van de accountancybranche. Het fusiebedrijf heet sindsdien KPMG.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup