Rabobank HR topman Bert Ferwerda CHRO bij KPMG

17 oktober 2014 Consultancy.nl

Accountants- en advieskantoor KPMG heeft per 1 november een nieuwe Chief Human Resources Officer: Bert Ferwerda. De bestuurder is afkomstig van de Rabobank, waar hij diverse leidinggevende HR-functies heeft vervuld.

Bert Ferwerda (1960) heeft meer dan 30 jaar werkervaring op het gebied van onder meer sales, accountmanagement en met name human resources. De laatste vijf jaar werkte hij voor de Rabobank, recentelijk als Global Head of HR en daarvoor als Directeur HR van Rabobank Nederland. Daarvoor was hij onder andere werkzaam bij ABN Amro (~2 jaar) en IBM (>20 jaar). Per 1 november maakt Ferwerda de overstap naar de adviesbranche – na een korte inwerkperiode zal hij bij KPMG verantwoordelijk worden voor de portefeuille Human Resources (HR), bestaande uit onder meer belongingsbeleid, talent management, recruitment en performance management.

Bert Ferwerda - Jan-Hommen KPMG

Daarnaast krijgt Ferwerda bij het Big Four kantoor de taak om de ‘HR-agenda’ van KPMG’s onlangs gelanceerde ‘True Blue’ strategie uit te voeren. “Het succes van ons integrale veranderingsprogramma True Blue wordt bepaald door de duurzame verandering in cultuur en gedrag. De ‘HR-agenda’ is daarmee één van onze topprioriteiten,” legt KPMG bestuursvoorzitter Jan Hommen uit. “Ik ben zeer verheugd met de komst van Bert Ferwerda. Met zijn kennis en langjarige ervaring in HR, op de hoogste niveaus van grote organisaties, vormt hij een absolute versterking van ons bestuursteam. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de voor onze verandering zo belangrijke HR-agenda bij hem in goede handen is.”

Ferwerda over zijn aanstelling: “KPMG heeft recentelijk een aantal structurele en ingrijpende veranderingen aangekondigd. Ik beschouw het als een bijzondere uitdaging om hier mede vorm aan te geven en de implementatie ervan te helpen realiseren. KPMG is een prachtig bedrijf met talentvolle, toegewijde medewerkers. Samen met mijn toekomstige collega's in de Raad van Bestuur gaan we KPMG weer terugbrengen naar de top in Nederland.”

Nieuws

Meer nieuws over