RvC van PNO Consultants compleet met toetreding van Tanja Nagel

25 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Subsidieadviesbureau PNO Consultants heeft ervaren bestuurder en commissaris Tanja Nagel toegevoegd aan hun Raad van Commissarissen. Met de komst van Nagel is de driekoppige Raad weer op volle sterkte.

PNO Consultants is een van de grotere subsidieadviseurs van Nederland die zich hoofdzakelijk bezighoudt met financieringsoplossingen voor innovatie, research en investeringen. Voor 1 september 2017, toen de benoeming van Tanja Nagel formeel inging, bestond de Raad van Commissarissen van PNO Consultants uit Toon Corver en Jacqueline Ruepert.

Corver, al bijna tien jaar Commissaris bij PNO Consultants, vervulde ruim elf jaar de rol van CFO (Europe) bij ingenieursbureau Arcadis en neemt nog altijd zitting in het bestuur van het Arcadis Pensioenfonds. Ook is hij sinds 2011 lid van de Raad van Toezicht van Trajectum gehandicaptenzorg en heeft hij ruim twaalf en een half jaar (1993-2005) bij Twynstra Gudde gewerkt, in zijn laatste rol als Director. Ruepert is al dertien jaar werkzaam bij Conduco Consulting Company, waar ze Managing Partner is. Ook is ze ruim zes jaar actief als managing director bij Teamwerk Participatiediensten. Sinds januari 2012 is ze commissaris bij PNO Consultants.

Als nieuwe Commissaris bij PNO Consultants zal Nagel samen met Ruepert en Corver toezicht houden op het beleid van de Raad van Bestuur en op de algemene gang van zaken in de organisatie. Voor Nagel is de RvC-rol niet nieuw – zo maakt ze sinds vorige maand deel uit van de RvC van EY Nederland*, fungeert ze sinds 2011 als voorzitter van de auditcommissie van het Scheepvaartmuseum en is ze sinds 2013 bestuurslid/penningmeester van het Universitair Fonds Utrecht.

Tanja Nagel, Lid Raad van Commissarissen PNO Consultants

Nagel kan bogen op een jarenlange carrière. Ze startte haar loopbaan in de financiële dienstensector bij ABN AMRO. Vervolgens werkte ze ruim twintig jaar in diverse (management)functies bij F. Van Lanschot Bankiers, waar ze doorgroeide in haar laatste rol als Director Private Banking Nederland. In 2009, middenin de financiële crisis, werd Nagel benoemd tot CEO van Theodoor Gilissen Bankiers. Hier slaagde ze erin om in korte tijd een nieuw en toekomstvast bedrijfsmodel te ontwikkelen en te implementeren. Dit vormde de basis voor een vernieuwde, solide organisatie die de turbulentie waarin banken zich lange tijd bevonden, goed kon doorstaan.

Tot eind juni van dit jaar bleef Nagel aan als CEO van Theodoor Gilissen, kort voor de formele afronding van de integratie met Insinger de Beaufort. Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort fuseerden deze zomer tot het nieuwe InsingerGilissen. In tegenstelling tot eerdere berichten had Nagel besloten om geen zitting te nemen in de Raad van Commissarissen van InsingerGilissen. Nagel zag daarvan af omdat ze zich wilde richten op een carrière als professioneel commissaris. Een toezichtrol bij haar oude werkgever, op het niveau van InsingerGilissen of dat van moederbedrijf KBL, zou niet passen bij die ambitie, liet Nagel destijds weten. 

* Naast Nagel bestaat de raad van commissarissen van EY uit voorzitter Pauline van der Meer Mohr, vicevoorzitter Steven van Eijck, Monique Maarsen en Jean-Yves Jégourel.