VP&P breidt uit met Michiel Commandeur en versterkt MT met Maikel Miggelbrink

07 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Voogt Pijl & Partners (VP&P) heeft er een nieuw MT-lid bij – Maikel Miggelbrink, die sinds 2011 voor het organisatieadviesbureau werkt, is toegetreden tot het management team. Naast de promotie van Miggelbrink heeft VP&P zich ook versterkt met Michiel Commandeur, een ervaren manager uit de bankensector.

Michiel Commandeur werkte de afgelopen zes jaar voor Rabobank. De ervaren bankmanager was sinds november 2014 als Manager Implementatie Management verantwoordelijk voor onder meer de implementatie van changes, vanuit het directoraat Bedrijven van Rabobank Nederland naar de lokale banken en klanten. Hij gaf leiding aan een team van 25 implementatiemanagers, met wie hij zich onder meer inspande voor de fusie van 105 lokale Rabobanken naar één Rabobank en het vergroten van de klantgerichtheid van de bank. Binnen zijn team introduceerde Commandeur nieuwe werkwijzen zoals Agile en Lean.

Voor zijn tijd bij Rabobank, werkte Commandeur elf jaar voor ABN AMRO in verschillende advies-, management- en projectmanagementfuncties. Na Economisch Bedrijfs- en Publieksrecht aan de Universiteit Utrecht te hebben gestudeerd, startte Commandeur zijn professionele loopbaan bij de Effectendienst van Rabobank Nederland.

Per 1 augustus heeft Commandeur zich aangesloten bij Voogt Pijl & Partners (VP&P). Bij het organisatieadviesbureau uit Amersfoort zal de ervaren manager zich gaan richten op het adviseren bij complexe vraagstukken met een grote diversiteit aan stakeholders. Voorbeelden zijn projecten op het gebied van implementatie van wet- en regelgeving, organisatie-inrichting, operationele sturing en samenwerking.

Michiel Commandeur en Maikel Miggelbrink - Voogt Pijl & Partners

Maikel Miggelbrink werkt inmiddels 12 jaar als Management Consultant en is in 2011 bij VP&P in dienst getreden. Voordat hij de overstap naar VP&P maakte, was hij werkzaam bij Capgemini Consulting en BPM-specialist O&i. Miggelbrink studeerde International Business aan de Tilburg University en heeft later een Executive MBA opleiding gevolgd aan de Nyenrode Business Universiteit, met buitenland modules aan de Universiteit van Stellenbosch en University of Oregon.

Als consultant is Miggelbrink gespecialiseerd in business transformaties binnen de financiële sector, voornamelijk bij de verschillende grootbanken. Hij beschikt over uitgebreide ervaring als project- en programmamanager in zowel internationale als nationale setting. De projecten die hij begeleid heeft de afgelopen jaren stonden hoog op de management agenda en waren gericht op de integratie van bedrijfsonderdelen, efficiencyverbetering, klantintegriteit en recovery & resolution planning.

Miggelbrink is onlangs toegetreden tot de directie van VP&P. Als MT-lid wordt hij, naast zijn gebruikelijke werkzaamheden als Management Consultant, verantwoordelijk voor tactisch-strategische zaken rondom de ontwikkeling van VP&P, maar ook een aantal meer operationele zaken. VP&P besteedt veel aandacht aan persoonlijke groei en heeft een sterke groeiambitie. Volgens de overige MT-leden is de benoeming een uiting van “de structurele visie op hoe VP&P zich als bureau wil ontwikkelen en medewerkers de gelegenheid wil bieden om persoonlijke groei door te maken”. Een van de redenen waarom het bureau ook in de tweede helft van dit jaar met nog een aantal mensen wil groeien.