Quint bundelt krachten met big data specialist Target Holding

11 augustus 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Consultancybureau Quint Wellington Redwood en big data specialist Target Holding zijn een samenwerking gestart. Door het bundelen van hun kennis en ervaring richten de twee partners zich op het omzetten van de potentie van big data naar praktische toepassingen.

Het is vandaag de dag een veel voorkomende vraag die leeft bij organisaties: hoe te profiteren van de enorme hoeveelheid data die tegenwoordig beschikbaar is? Ook de opdrachtgevers van Quint Wellington Redwood (Quint), een management adviesbureau dat zich toelegt op het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken, hebben hier mee te maken. ‘Hoe genereer en ontsluit ik die data en welke waarde heeft het?’, zijn vragen die Quint van klanten regelmatig gesteld krijgt.

Samenwerking Quint | Target Holding

Om die vragen beter te kunnen beantwoorden is Quint een samenwerking aangegaan met Target Holding, een specialist in big data en de opslag en bewerking daarvan. Maurice Boon, CEO van Quint Wellington Redwood, licht het partnership toe. “Het Big Data Analytics Framework van Target verzamelt data van allerlei bronnen. Deze data wordt verrijkt met kunstmatige intelligentie en zelflerende algoritmes voor onder meer patroonherkenning, voorspelling, classificatie en vervolgens gevisualiseerd. We kunnen zo de data laten spreken.”

Volgens Quint komt hiermee het praktisch toepassen van kunstmatige intelligentie en machine-learning in uiteenlopende gebieden zoals energie & water management, media & entertainment, healthcare en beleid & uitvoering, binnen handbereik. Door de samenwerking tussen Quint en Target komt volgens de partners een “unieke propositie” tot stand, waarmee “de waarde van data volledig tot uiting kan worden gebracht in de digitale transformaties die veel organisaties momenteel doormaken.”
Data analytics en data management worden core business en onmisbaar voor elk bedrijf. Voor Target betekent de krachtenbundeling dat het bedrijf zijn kennis en expertise binnen een bredere doelgroep kan gaan inzetten. Gert-Jan van Dijk, CEO Target, licht toe: “We hebben aan de wieg gestaan van Big Data in Nederland en daardoor de afgelopen jaren enorm veel kennis en ervaring opgedaan in het ontwikkelen van geavanceerde, zelflerende algoritmes op zeer grote, complexe datasets en de bijbehorende platformen als Hadoop en Apache Spark, waarmee we opdrachtgevers in staat stellen om innovatieve en disruptieve big data vraagstukken op te lossen. Het is nu tijd om deze expertise breder ter beschikking te stellen aan de opdrachtgevers.”

Data analytics en -management core business

Door de bundeling van kennis en ervaring ontstaat bovendien een toegankelijk en volledig portfolio aan data analytics gerelateerde opleidingen. Dit gezamenlijke portfolio heeft tot doel om de medewerkers van opdrachtgevers zelf op te leiden in plaats van dat bedrijven structureel externe capaciteit moeten betrekken. “Data analytics en data management worden core business en onmisbaar voor elk bedrijf”, besluit Boon.

Quint richt zich in het bijzonder op digitale strategie, lean & agile transformaties, sourcingadvies, regie-implementaties en service- en informatie- en datamanagement. Vanuit haar trainingspraktijk Quint Academy leidt Quint wereldwijd elk jaar ruim 30.000 professionals op, met een focus op onderwerpen op het snijvlak van business, operations en IT strategie.