Dertien Kruger adviseurs behalen EACTP Turnaround certificering

13 juli 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel

Dertien professionals van Kruger hebben de afgelopen negen maanden een certificering van de European Association of Certified Turnaround Professionals (EACTP) in ontvangst genomen. Hiermee versterkt de Rotterdamse Restructuring specialist zijn leidende positie in de markt voor turnaround en restructuring diensten – met de dertien certificaten is meer dan de helft van de actieve EACTP gecertificeerde professionals in ons land werkzaam bij Kruger.

In een reactie op het succesvol behalen van de dertien certificaten, laat Kruger partner Jantine Hak weten trots te zijn. De professionals van Kruger werken op het snijvlak van finance, organisatie, management, psychologie en juridische disciplines, waarbij ondersteuning en advies bij turnaround en restructuring trajecten tot de belangrijkste diensten behoort. Het adviesbureau heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van ondernemingen die in zwaar weer beland zijn of zich in een bijzondere situatie bevinden. De diensten die Kruger op dit vlak aanbiedt omvatten onder meer het ontwikkelen van een turnaround strategie, het opstellen van financiële plannen en de uitvoering van restructuring activiteiten.

Volgens Hak vormt de certificering van dertien van de professionals die werkzaam zijn bij het bureau een belangrijk bewijs voor de mate waarin Kruger kwaliteit voorop stelt in zijn werk. “Kwaliteit in onze werkzaamheden is cruciaal om onze klanten optimaal te kunnen bedienen, of het nu gaat om inzicht in cijfers of het daadwerkelijk steunen van ondernemers bij de keuzes die zij moeten maken”, aldus Hak. “Kwaliteit kan echter alleen ontstaan en behouden blijven door het kennisniveau van alle professionals die binnen Kruger werkzaam zijn hoog en altijd up-to-date te houden en dagelijks in het werkveld actief te zijn”, stelt ze. 

EACTP Turnaround certificering

Om meer ruchtbaarheid te geven aan de focus op kwaliteit, besloot Kruger in het najaar van 2016 om zijn adviseurs te onderwerpen aan het certificeringstraject van de EACTP – een onafhankelijke organisatie die het allereerste Europees accreditatieprogramma voor professionals in het Turnaround-vak heeft opgezet. De EACTP streeft ernaar om de hoge normen te bevorderen in het advies en turnaround managementlandschap. Dit doet de vereniging onder meer door een Europese certificeringsregeling op basis van het Global Certified Turnaround Professional (CTP) programma van Turnaround Management Association (TMA) – een wereldwijde branchevereniging voor professionals in het turnaround vak met meer dan 3.000 leden.

Op basis van een beoordeling van de expertise, ervaring en integriteit van Kruger consultants, hebben de afgelopen negen maanden dertien professionals van het bureau een certificering van de EACTP gekregen*. Hak: “Professionals die EACTP-gecertificeerd zijn, hebben bewezen over de relevante know-how te beschikken en meer dan 10 jaar hands-on ervaring te hebben in het vak van herstructurering door bepalend te zijn geweest in succesvolle turnarounds. Zij zijn een benchmark voor herstructureringsprofessionals, zowel internationaal als in Nederland.”

Toonaangevend

De accreditatie bewijst volgens Hak dat Kruger toonaangevend is in het vakgebied van turnaround management in Nederland en op dit gebied succesvol de concurrentie kan aangaan, zelfs met veel grotere spelers zoals de Big Four. Nederland telt vandaag de dag 22 EACTP gecertificeerde turnaround professionals, waarvan dus ruim de helft werkzaam is bij Kruger. Hak: “Kruger is er trots op dat zij met zo’n grote, stabiele, professionele groep dit vak vertegenwoordigt!” 

Kruger is sinds 2008 lid van Turnaround Management Association Nederland (TMA NL) – de Nederlandse afdeling van de TMA werd in 2008 opgericht en bestaat uit ruim 200 leden. Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Europese TMA Awards ontving één van de professionals van Kruger zelfs een prijs. Consultant Erik in ’t Groen werd uitgeroepen tot ‘Rising Star’ – de prijs voor het beste jonge talent in het turnaround vakgebied. 

* De volgende dertien professionals hebben een EACTP-certificaat in ontvangst genomen: Christiaan Crouwers, Cornee de Kluyver, Erik in 't Groen, Evert Jan Witteveen, Jantine Hak, Kees Lieve, Nico Roos, Richelle Ros, Robert Goedhart, Robert Smits, Tom Reijnen, Ton Moonen en Walter Cordia.