Erik in ’t Groen van Kruger wint Rising Star award in turnaround vak

07 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Erik in ’t Groen, een consultant bij Kruger, is door Europese concullega’s verkozen tot 'Rising Star' in het turnaround vak. De erkenning vanuit brancheorganisatie TMA onderstreept volgens Kruger het steeds internationalere karakter van haar organisatie.

Jaarlijks reikt de Turnaround Management Association (TMA) – een branchevereniging voor restructuring en turnaround professionals – prijzen uit aan adviseurs en ondernemingen in diverse categorieën. Wereldwijd telt de organisatie 8.300 leden, de Nederlandse afdeling van TMA werd in 2008 opgericht en bestaat uit ruim 200 leden.

De Europese editie van de ‘TMA Awards’ vond afgelopen maand plaats, toen turnaround professionals uit alle hoeken van het continent afreisden naar het Waldorf Hilton in Londen om gezamenlijk kennis te delen, inzichten in de laatste trends op te doen en om de awardceremonie bij te wonen. Op deze avond werden er vier awards uitgereikt: ‘Turnaround of the Year - Small Company’ (minder dan €100 miljoen omzet); ‘Turnaround of the Year - Large Company’ (meer dan €100 miljoen omzet); ‘Rising Star (voor uitzonderlijke jonge talenten)’ en ‘Turnaround Firm of the Year’ (bedrijven die erkend worden voor hun turnaround excellence).

Erik in ’t Groen wint Rising Star award in turnaround vak

De Rising Star award kwam dit jaar in Nederlandse handen. Erik in ’t Groen, werkzaam bij Kruger – een bureau uit Rotterdam gespecialiseerd in Restructuring, Interim Management en Corporate Finance – kreeg de meeste stemmen van zijn collega’s in de branche. Erik in ’t Groen is sinds 2015 actief als Consultant Corporate Restructuring bij Kruger. Daarvoor was hij in verschillende Accountmanagement rollen actief bij Rabobank. Verder is In ’t Groen co-auteur van het succesvolle boek 'Zwaar weer ondernemen - de overlevingsgids voor ondernemers in bijzonder beheer' en is hij actief bij de Nederlandse afdeling van de TMA betrokken – zo organiseerde hij vorig jaar het eerste Nederlandse congres voor turnaround professionals.

Collega's Ton Moonen en Jantine Hak waren aanwezig tijdens de awarduitreiking en namen de award voor Erik in ’t Groen in ontvangst. In een reactie op de gewonnen award liet Kruger weten: “Het is uiteraard een eer om deze prijs mee naar Rotterdam te mogen nemen.” De internationale erkenning benadrukt ook de buitenlandse footprint van het kantoor en werkzaamheden. “Het onderstreept het steeds internationalere karakter van Kruger. Door actief te participeren in een relevant Europees netwerk van restructuring professionals zijn we als kantoor nog beter in staat ook buitenlandse vraagstukken aan te pakken”, aldus Kruger.