Accuracy versterkt transactietak met Senior Manager Bas Dantuma

06 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accuracy heeft Bas Dantuma aangetrokken als nieuwe senior manager. In zijn nieuwe rol zal hij aan de slag gaan binnen de transactietak van het adviesbureau. Met de komst van de ervaren transactiespecialist groeit het team van Accuracy richting 25 professionals in Nederland.

Ervaren adviseur Bas Dantuma is de afgelopen tien jaar werkzaam geweest als transactiespecialist bij EY. Als Consultant en in zijn laatste rol als Senior Manager heeft Dantuma bij het Big Four kantoor de afgelopen jaren diverse private equity investeerders en multinationals bijgestaan in transactietrajecten. Daarbij richtte hij zich vooral op de sectoren Consumer Markets, Retail, Technologie & Media.

In de periode daarvoor was hij in Parijs actief als business analyst voor Primagaz (dochteronderneming van SHV), waar hij na te zijn afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (Corporate Finance en Business Administration) zijn loopbaan was gestart.

Bas Dantuma - Accuracy

Begin deze maand besloot Dantuma een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Accuracy, met meer dan 300 consultants in tien landen een adviesbureau op het gebied van transactiebegeleiding (zoals de recente overname van Vellance door Sentia), bedrijfswaardering, herstructurering en financiële ondersteuning bij disputen.

Dantuma over waarom hij de overstap heeft gemaakt: “Accuracy staat hoog aangeschreven binnen de transactieadviespraktijk en de ondernemersgeest die hier bij de adviseurs aanwezig is, past goed bij mijn eigen ambities en competenties. Ik kijk ernaar uit te helpen om Accuracy de komende jaren verder uit te bouwen.”

Leontine Koens-Betz, managing partner van Accuracy in Nederland, toont zich verheugd over de versterking met Dantuma en geeft aan: “Accuracy heeft een sterke groeiambitie in Nederland en met de aanstelling van Bas werken we vol vertrouwen aan de verdere groei van onze transactietak. Bas denkt en schakelt als een ondernemer, helpt met zijn pragmatische aanpak transacties tot een goed einde te brengen en heeft daarnaast uitgebreide ervaring met het integreren van nieuwe onderdelen binnen een bestaand bedrijf.”