Bovill en Egremont Group betreden Amerikaanse consultancymarkt

07 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

In de afgelopen maanden hebben Egremont Group en Bovill, twee van oorsprong Britse consultancybureaus, elk hun eerste kantoor in de Verenigde Staten geopend. Beide bureaus zetten voet aan de grond in Chicago, met 2,7 miljoen inwoners een van de top tien grootste steden en zakelijke ecosystemen van de VS.

Bovill

Bovill is een consultancybureau dat zich heeft gespecialiseerd in het leveren van advies over wet- en regelgeving en compliance aan financiële dienstverleners. Tot het klantenbestand van het adviesbureau, dat in 1999 werd opgericht, behoren onder meer grote banken, verzekeraars, regelgevende instanties, brokers, vermogensbeheerders en FinTech-bedrijven. De afgelopen jaren heeft Bovill een gezonde groei doorgemaakt naar een internationaal adviesteam met meer dan 80 consultants, die werkzaam zijn vanuit kantoren in de UK (Londen en Manchester), Singapore en Hong Kong. 

In lijn met zijn groeiambities heeft Bovill onlangs zijn eerste kantoor in de Verenigde Staten geopend. Met een waarde van $55 miljard is de Amerikaanse adviesmarkt de grootste markt voor management consultants wereldwijd. Voor zijn eerste vestiging heeft Bovill gekozen voor Chicago, van waaruit het bureau in de VS-gevestigde klanten en internationale klanten met activiteiten in de VS zal gaan bedienen. Om leiding te geven aan het kantoor heeft het bureau ervaren financiële sector-bestuurder Andra Purkalitis aangesteld als Partner en Head of Americas. 

Britse consultancybureaus Bovill en Egremont Group openen kantoren in Chicago

Ben Blackett-Ord, oprichter en CEO van Bovill, licht de stap toe door te wijzen op de toenemende mate waarin financiële dienstverleners wereldwijd worden blootgesteld aan economisch risico. Daardoor is ook in de VS steeds meer vraag naar de diensten van Bovill. Hij noemt de opening van het kantoor in Chicago een belangrijke mijlpaal voor het bureau. 

Egremont Group

Ook Egremont Group, een in 2000 opgericht consultancybureau uit Londen, heeft onlangs een kantoor geopend in de ‘Windy City’. Het adviesbureau staat onder leiding van oprichter en CEO Sean Connolly, een voormalig Capgemini Consulting en BDO consultant. Het kantoor in Chicago is de eerste buitenlandse vestiging voor het Britse consultancybureau, dat zich richt op vijf verschillende diensten: business tranformation, strategie executie, ontwerp van verdienmodellen en organisatiestructuren, operational excellence en leiderschapsontwikkeling. Het bureau heeft een team van circa 35 consultants en projectmanagers in dienst.

Na jaren van gestage groei en opdrachten voor van oorsprong Amerikaanse klanten, heeft Egremont Group besloten de overtocht te maken naar de Verenigde Staten en een kantoor te openen in Chicago. De nieuwe vestiging zal worden geleid door Andy Morris. Morris was destijds een van de eerste werknemers van het bureau en heeft tegenwoordig als Vice President de leiding over enkele van de meest omvangrijke en complexe projecten van Egremont Group.