Sia Partners wordt Elite implementatiepartner van Moody's Analytics

08 juni 2017 Consultancy.nl

Risk management specialist Moody’s Analytics, een dochtermaatschappij van Moody’s, heeft een strategische samenwerking met Sia Partners aangekondigd. Via het partnership kan het internationale management consultancybureau de prijswinnende bekwaamheden van Moody’s Analytics wereldwijd inzetten, waaronder ook in Nederland.

Moody’s Analytics biedt oplossingen aan bedrijven die te maken hebben met complexe uitdagingen op het gebied van regelgeving en financieel management. De tools en best practices van het bedrijf zijn toegespitst op thema’s als kredietanalyse, balansbeheer, rapportage rond regelgeving en (financieel) risicomanagement.

PartnerAlliance netwerk

Moody's Analytics, dat onderdeel uitmaakt van Moody’s (met een waarde van $3,6 miljard een gigant in de kapitaalmarkt), heeft in februari van dit jaar het PartnerAlliance netwerk gelanceerd. Dit netwerk garandeert dat zijn gebruikers vakkundige en gekwalificeerde ondersteuning ontvangen op het gebied van het ontwerp, de implementatie en het onderhoud van Moody’s Analytics oplossingen. Sinds de lancering hebben diverse consultancybureaus, system integrators en technologische dienstverleners zich bij het netwerk aangesloten, waaronder RiskMatrix (consultancybureau uit Cyprus), Hand Enterprises (Chinees risicomanagement consultancybureau), Management Solutions (business consultancy met wereldwijd meer dan 20 vestigingen) en Affecto (in Scandinavië opererend IT-consultancybureau).

Recentelijk heeft ook Sia Partners, een internationaal management consultancybureau met meer dan 850 adviseurs wereldwijd, zich aangesloten bij het PartnerAlliance netwerk. Steve Tulenko, Executive Director of Enterprise Risk Solutions bij Moody’s Analytics, over de toelating van Sia Partners: “Sia Partners voegt consequent waarde toe aan de financiële instellingen die het bijstaat. Met een diepgaand begrip van vraagstukken op het gebied van regelgeving, financieel management, risicomanagement en global footprint, is Sia Partners een vertrouwde implementatiepartner die haar klantenbestand kan voorzien van vertrouwde leveringsopties.”

Sia Partners wordt Elite implementatiepartner van Moody's Analytics

Aan bedrijven die zich bij het netwerk aansluiten wordt online training en certificatie aangeboden, evenals PartnerAlliance branding en toegang tot een gespecialiseerde helpdesk. Ook inbegrepen bij het lidmaatschap zijn coaching en ondersteunende pakketten die helpen bij het opstarten van nieuwe projecten en voortdurende begeleiding. Sia Partners heeft zich aangesloten als Elite implementatiepartner, een status waarmee volgens Tulenko de uitgebreide ervaring wordt erkend die Sia heeft in zowel het implementeren van Moody’s Analytics’ banken- en verzekeringssoftware, als in de lange termijn ondersteuning van klanten. De toegekende status betekent dat het adviesbureau via Moody’s Analytics toegang zal krijgen tot exclusieve product roadmap previews en toegewijd relatiemanagement, en uitnodigingen zal ontvangen voor evenementen die volledig in het teken staan van Moody’s Analytics.

Als onderdeel van het partnerschap gaat Sia Partners internationaal een expertisecentrum opzetten, bestaande uit consultants die zijn gespecialiseerd in risicomanagement binnen de financiële branche en het implementeren van de oplossingen van Moody’s Analytics.

Matthieu Courtecuisse, CEO en oprichter van Sia Partners, licht toe waarom zijn bedrijf zich bij het programma heeft aangesloten: “Onze ervaring met het werken met Moody’s Analytics is altijd uitstekend geweest. De strategische platform benadering biedt een waardevolle propositie aan onze klanten, terwijl Sia Partners zorgt voor de relevante expertise op het gebied van regelgeving (zoals Basel-, FRTB-, Anacredit- en IFRS-regelgeving), die van strategisch belang is voor veel van Moody’s Analytics’ klanten. Door ons expertiseniveau op het gebied van de oplossingen van Moody’s Analytics te verhogen, kunnen we onze gedeelde klanten beter helpen bij het benutten van de voordelen die gepaard gaan met het inzetten van deze oplossingen.”

Sia Partners Nederland

Paul Geerts, Head of Banking bij Sia Partners Nederland, stelt dat de wereldwijde deal ook waarde zal toevoegen voor de Nederlandse banken. “In onze werkzaamheden binnen de financiële sector zien we in toenemende mate dat klanten zich tot Moody’s Analytics producten wenden om meer controle te krijgen over uitdagingen omtrent financiën en regelgeving.” Het bedrijf werkt momenteel aan een opdracht bij een Nederlandse bank en de implementatie van Moody’s Analytics is hier onderdeel van. Geerts verwacht dat het aantal projecten op dit gebied de komende maanden zal toenemen: “Sia Partners Nederland is nauw betrokken bij het internationale expertisecentrum en bouwt verder aan een team dat is toegespitst op de expertise benodigd voor de implementatie van Moody’s Analytics.” Werving voor dit team is in volle gang. In de zomer wordt het team aangevuld met twee gespecialiseerde adviseurs om de groeiambities handen en voeten te geven.

Paul Geerts over het partnership met Moodys Analytics

Gevraagd naar hoe Sia Partners zichzelf onderscheidt van de overige PartnerAlliance leden van Moody’s Analytics, wijst Geerts – die in 2016 Big Four kantoor KPMG verliet om zich bij Sia Partners aan te sluiten – op drie hoofdfactoren: “Binnen het partnership concentreren wij ons op de business consulting-aspecten van werk, van strategie tot verandermanagement. Hiermee onderscheiden we ons van de system integrators en IT-bureaus.” Ten tweede wijst hij op het trackrecord van Sia Partners in het veld – het bedrijf is ingedeeld op het hoogste niveau van het PartnerAlliance netwerk, een prestatie die alleen voorbehouden is aan de absolute top. Het derde punt van onderscheid komt voort uit de bewuste keuze van het bedrijf om onafhankelijk te blijven. Geerts: “De alliantie is niet exclusief en gaat niet over reselling, zodat Sia Partners vrij is om met andere vendors en leveranciers van oplossingen in zee te gaan, wat in lijn is met onze ‘onafhankelijke’ benadering van consulting.”

Vorige maand werd Sia Partners ook lid van het World Economic Forum (WEF), een van de meest invloedrijke netwerken ter bevordering van wereldwijde ontwikkeling en samenwerking tussen de publieke en private sector.

Gerelateerd: Interview met Paul Geerts, Head of Banking bij Sia Partners Nederland.


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup