Paul Geerts versterkt Financial Services praktijk Sia Partners

29 maart 2016 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

De Financial Services praktijk van het Nederlandse kantoor van Sia Partners heeft Paul Geerts aangetrokken als Head of Banking voor Nederland. Geerts werkte jarenlang voor ABN AMRO en de laatste acht jaar voor KPMG Advisory, in zijn laatste functie als Associate Director Financial Services. Bij Sia Partners zal Geerts zich vooral gaan richten op de uitbouw van de bankenpraktijk met als focusgebieden advisering over de ontwikkeling in digitalisering en business modellen en het voldoen aan wet- & regelgeving.

Paul Geerts is een professional met meer dan vijftien jaar ervaring binnen de financiële, banking- en consultancysector. Zijn vroege loopbaan begon Geerts bij ABN AMRO waar hij, na het behalen van een master in Business/managerial Economics aan de Vrije Universiteit van Amsterdam*, startte als Organisatieadviseur. In de jaren daarop groeide Geerts door in nieuwe rollen, waaronder als Business Consultant en zijn laatste rol als hoofd van de Project Management Office van de Private Bank. Begin 2008 besloot Geerts de bankensector te verlaten en de overstap te maken naar de adviesbranche, en sloot zich aan bij KPMG Advisory, de consultancypraktijk van accountants- en advieskantoor KPMG. De afgelopen acht jaar was Geerts bij het Amsterdamse kantoor werkzaam, in zijn laatste rol als Associate Director Financial Services.

Geerts is vooral gespecialiseerd in kredietverlening, risk management en betaalvraagstukken, maar deed ook ervaring op in gebieden als outsourcing advisory, scenario analyses of HR Consulting en –transformaties. Vanuit zijn expertise adviseerde Geerts gedurende zijn loopbaan vooral banken en overige financiële partijen, bijvoorbeeld over veranderende klanteisen, nieuwe technologieën en veranderende wetgeving. Geerts zijn kracht ligt in “het begrijpen van de strategische, financiële en operationele impact van dergelijke trends op de bedrijfsvoering van organisaties.” Hij weet die impact voor klanten naar eigen zeggen “te vertalen naar een veranderagenda, met daarin de vertaling van governance, processen, mensen en IT.”

Paul Geerts partners

Na elf jaar bij ABN AMRO en acht jaar bij KPMG, besloot Geerts onlangs een nieuwe uitdaging aan te gaan. Begin maart sloot hij zich aan bij Sia Partners, een internationaal management en operational strategy consultancybureau, gespecialiseerd in Business Transformation, Strategy en IT & Digital. Geerts is als Head of Banking aangesteld binnen de Financial Services praktijk van het kantoor, dat wereldwijd meer dan 700 consultants in dienst heeft, verspreid over 17 kantoren in 13 landen. Met de komst van Geerts groeit het aantal consultants van de Nederlandse praktijk van Sia Partners uit naar ruim 20 consultants.

Geerts zal zich in zijn nieuwe rol voornamelijk gaan bezighouden met de uitbouw van de bankenpraktijk. In een reactie op zijn nieuwe uitdaging bij Sia Partners, laat Geerts weten: “Het is voor mij een mooie uitdaging om voor een gerenommeerd, internationaal consultancy bureau in Nederland een praktijk uit te bouwen. In deze tijd gebeurt er veel in de bancaire sector en gegeven de expertise van Sia Partners hebben we de klant veel te bieden. We zullen ons met name richten op de uitdagingen rondom de veranderende business en operating modellen door digitalisering en rondom het voldoen aan wet- en regelgeving. Ik denk dat daarbij de expertise uit de internationale praktijk van Sia Partners in o.a. Frankrijk, Italië, België, USA en Engeland interessant is voor veel klanten.”

De komst van Geerts is de tweede benoeming deze maand voor Sia Partners. Begin maart startte Dimar Annen als Associate Partner binnen de Energy & Utilities praktijk van het kantoor. Annen is afkomstig van onder meer Alliander en Accenture.

* In 2004 behaalde Paul Geerts bovendien een Master in Management Consultancy aan de Rotterdam School of Management Erasmus University.