Dimar Annen versterkt Utilities tak van Sia Partners Nederland

01 maart 2016 Consultancy.nl

Sia Partners heeft de gelederen versterkt met Dimar Annen. Hij is afkomstig van Alliander waar hij de afgelopen jaren werkzaam was als manager Netplanning bij het bedrijfsonderdeel Asset Management. Daarvoor was Annen 15 jaar werkzaam bij Accenture.

Dimar Annen heeft ruim 20 jaar werkervaring, waarvan het merendeel is opgedaan in de consultancybranche. Hij begon zijn loopbaan in 1999 bij Accenture, na het behalen van zijn Master in Management aan Nyenrode Business Universiteit. Na eerst twaalf jaar te hebben gewerkt voor Accenture in Nederland, maakte hij begin 2011 de overstap naar de Australische praktijk van het advieskantoor. Hij verbleef zo’n 2,5 jaar in het land, en vergelijkbaar met zijn rol in ons land richtte Annen zich met name op opdrachtgevers in de nuts- en energiesector. Annen werkte vervolgens nog een tijdje voor Accenture Nederland, in zijn laatste rol als Senior Manager, alvorens hij begin 2014 de adviesbranche verruilde voor een leidinggevende positie bij Alliander.

In de functie van manager netplanning bij het bedrijfsonderdeel Asset Management was Annen verantwoordelijk voor de asset management investeringsportefeuille van de netbeheerder. Hij gaf leiding aan een team van ongeveer 20 regionale asset managers en was tevens lid van het managementteam van Alliander Asset Management.

Dimar Annen - Sia Partners

Precies twee jaar later keert Annen nu terug naar management consultancy – per 15 februari heeft hij zich als Associate Partner verbonden aan Sia Partners. Wereldwijd heeft Sia Partners ruim 700 consultants in 13 landen. De Nederlandse praktijk (opgericht in 2009) maakt een snelle groei door en bestaat momenteel uit 20 professionals. Bij het bureau gaat hij zich focussen op de verdere groei van de (Nederlandse) Utilities praktijk.

In een reactie op zijn benoeming laat Annen weten “trots” te zijn op zijn overstap, en voegt toe: “Sia Partners bestaat uit zeer gedreven professionals die iedere dag met veel energie en plezier samen met hun opdrachtgevers werken aan het verbeteren van resultaten. Wat me hierin vooral aanspreekt is dat Sia Partners echt met haar klanten samenwerkt. Verder heb ik Sia Partners leren kennen als een partij waar no-nonsense en can-do de boventoon voert.”

Annen rapporteert aan Robert Jan van Vliet, hoofd van Energy & Utilities in Nederland.

Nieuws

Meer nieuws over