Nico van Ginkel gestart als Business Consultant bij Energyprofs

24 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind vorig jaar sloot Nico van Ginkel zich aan bij Energyprofs in de functie van Business Consultant. Van Ginkel heeft een vliegende start kunnen maken – hij is inmiddels betrokken bij twee opdrachten in de energiesector.

Nico van Ginkel rondde afgelopen jaren een Bachelor Electrical Engineering af aan Twente University, gevolgd door een Master in Management of Technology aan de TU Delft. Na het afronden van het studerende leven eind 2016, trad Van Ginkel in dienst bij Energyprofs, een consultancyorganisatie die zich richt op de energiemarkt en zich onder meer specialiseert in procesimplementaties, verandertrajecten en het begeleiden van grootschalige projecten.

Terugkijkend op waarom hij destijds voor Energyprofs heeft gekozen, zegt Van Ginkel: "Al tijdens mijn Bachelor wist ik dat ik aan de slag wilde in de energiesector. Energyprofs, als jong consultancybedrijf in de energiesector, bleek met mijn achtergrond een ideale match. Dankzij Energyprofs heb ik de mogelijkheid midden in de energietransitie aan de slag te kunnen bij verschillende spelers in deze markt.”

Van Ginkel vervolgt: “Mijn eerste kennismaking met het bedrijf was zeer positief, ik kreeg binnen drie uur reactie op mijn sollicitatie en binnen twee weken en drie leuke gesprekken later had ik een aanbod. De open gesprekken met het management team, gaven mij gelijk een goed gevoel en daarnaast wordt er ruimte geboden om een actieve bijdrage te leveren aan ontwikkelingen binnen Energyprofs. Deze kansen en de leuke en laagdrempelige gesprekken hebben mij doen besluiten Energyprof te worden.”

Nico van Ginkel - Energyprofs

De afgelopen maanden heeft Van Ginkel bij Energyprofs een vliegende start weten te maken. Al snel werd hij ingezet bij Nuon, waar hij inmiddels twee projecten doet. “Je kunt wel zeggen dat bij Energyprofs wordt doorgepakt. Ik kreeg direct het vertrouwen om als starter aan de gang te gaan.”

Voor veel starters is het binnen consulting soms even wennen dat veel van de tijd bij klanten wordt doorgebracht. Daardoor bestaat het risico dat er een minder sterke band ontstaat met de eigen collega’s. Van Ginkel geeft aan dat dat bij Energyprofs in elk geval geen issue vormt, doordat de juiste infrastructuur aanwezig is. “Ondanks dat je collega`s allemaal bij hun opdrachtgevers werken, zijn er vele manieren en mogelijkheden om elkaar te zien en samen te werken. Zo zijn er maandelijkse samenwerkdagen, kennisavonden, cursussen en team activiteiten. Daarnaast heeft Energyprofs haar eigen knowledge management platform waar je alles te weten kan komen over wat je collega`s doen en waar je informatie met elkaar kunt delen.”

Hij sluit af: “Energyprofs heeft in de eerste weken volledig aan mijn verwachtingen voldaan, open, actief met leuke jonge en gedreven collega’s.”

Energyprofs is nog altijd hard aan het groeien. Het adviesbureau werd opgericht in 2001 en telt vandaag de dag zo’n dertig professionals. Eind 2016 werd het team nog versterkt met Bart Beckers.