Zorgtak Berenschot stelt Rob de Graaf aan als Senior Consultant

19 mei 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De zorgpraktijk van Berenschot heeft zijn team versterkt met Rob de Graaf, die is gestart als Senior Consultant. De Graaf gaat zich vooral richten op de ICT-uitdagingen in de zorg, en meer specifiek die van ziekenhuizen.

De afgelopen vijf jaar was De Graaf als Postdoc Innovatie en Implementatie werkzaam bij het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Daar leidde hij op de afdeling Radiotherapie een zelf geïnitieerd ontwikkel- en implementatieproject voor de automatisering van behandelplannen. In deze multidisciplinaire omgeving bouwde De Graaf ruime ervaring op met het vertalen van klinisch-bedrijfsmatige vraagstukken naar ontwikkel- en implementatietrajecten van ICT-toepassingen.

De Graaf over het belang van IT binnen de zorg: “Goed ICT-beleid faciliteert de zorgspecialist met de juiste informatie op het cruciale beslismoment en stelt onderzoekers in staat om gemakkelijk geanonimiseerd data uit het systeem te extraheren. Tegelijkertijd wordt het support-team ontlast door de robuustheid van de implementatie en kan de aandacht weer gericht worden op de ontwikkeling van nieuwe ICT vraagstukken. Al deze eindgebruikers steunen op een goed uitgedacht, ontwikkeld en geïmplementeerd informatiemanagementplan.”

Rob de Graaf -  Berenschot

Onlangs besloot De Graaf een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Berenschot. Het Utrechts adviesbureau telt zo’n 350 professionals, die actief zijn binnen twaalf sectoren. Een van die praktijken is ‘Zorg en Welzijn’. Deze tak van Berenschot adviseert zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheden rondom vraagstukken op het gebied van strategie & samenwerking, benchmarking & bedrijfsvoering en HR- & management development.

Met het aantrekken van De Graaf wil Berenschot de groeiende adviespraktijk in de zorg verder versterken. Over zijn nieuwe uitdaging en rol geeft hij aan: “Met mijn ruime ervaring in implementatietrajecten in de zorg herken ik gemakkelijk onbenutte of gehinderde mogelijkheden in de management van informatie die het zorgproces ondersteunen. Ik draag graag bij om ICT binnen een organisatie te doen keren van last naar zeer grote toegevoegde waarde.”

De Graaf zal zich in zijn nieuwe rol vooral richten op het realiseren van nieuwe strategieën rondom informatievoorziening/uitwisseling voor zorgprofessionals. Hij zal de prestaties van zorginstellingen (vooral ziekenhuizen) inzichtelijk maken door het toepassen van business intelligence en/of big data oplossingen.