Frits Korthals Altes versterkt Financiële Sector praktijk van Turner

20 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Frits Korthals Altes heeft zich aangesloten bij Turner. Binnen de praktijk Financiële Dienstverlening is hij de nieuwe verantwoordelijke voor digitale innovatie.

“Nieuwsgierigheid is voor mij een belangrijke drijfveer. Ik wil begrijpen hoe het zit en hoe het slimmer kan”, zegt Korthals Altes. Hij heeft een rijke ervaring als consultant. In 1997 begon hij als IT consultant bij CMG (het voormalige Logica en CGI) en drie jaar later maakte hij een overstap naar DCE Consultants (onderdeel van Altran), waar zijn focus lag op opdrachten op het snijvlak van business en IT. 

In 2008 is Korthals Altes aan de slag gegaan als Chief Information Officer (CIO) by Ditzo, een rol die hij tot eind 2011 bekleedde. In deze periode speelde hij een bepalende rol in de introductie en groei van Ditzo – het bedrijf groeide onder de vleugels van moederconcern ASR van een startup naar één van de grotere gespecialiseerde internetverzekeraars van ons land. In de beginperiode gaf Korthals Altes leiding aan de ontwikkeling van de website, de MijnOmgeving, de verzekeringstechnische administratie, het CRM-systeem en het call center. Later was hij betrokken bij onder meer de uitbreiding naar nieuwe segmenten als autoverzekering, opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand- en reisverzekeringen. 

De afgelopen jaren was Korthals Altes actief als zelfstandig management consultant en projectmanager, ook was hij betrokken bij de lancering van bijBouwe, de eerste online hypotheekverstrekker van ons land.

Frits Korthals Altes - Turner

Afgelopen maand heeft hij zich verbonden aan Turner, een bureau dat zich focust op strategie-executie. “Niets is plezieriger dan werken in een effectief team en met gemotiveerde en deskundige teamleden. Dat vind ik hier bij Turner: in kleine teams samen met de klant echte veranderingen doorvoeren”, aldus Korthals Altes. In zijn nieuwe rol wordt hij de aanjager van de innovatie dienstverlening van Turner, waarbij hij zich vooral gaat richten op banken, verzekeraars en overige financiële instellingen – de financiële sector is binnen Turner de grootste industriegroep in omvang.

Korthals Altes is van jongs af aan gefascineerd door elektrotechniek en computers. Hij is niet zozeer geïnteresseerd in de techniek zelf, het gaat hem om manieren waarop je die techniek kunt toepassen om verbeteringen door te voeren. “Dat is waar digitale innovatie over gaat”, vindt Korthals Altes. “De vraag ‘wat hebben we er aan?’ brengt de vernieuwing, niet de fundamentele technische doorbraak op zichzelf.”