Robert van Rooij en Jacco Slegers, Consultants bij Parthenon-EY

30 augustus 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Robert van Rooij en Jacco Slegers, beide Consultants bij Parthenon-EY, vertellen over hun tijd en werkzaamheden bij het strategisch advieskantoor.

Robert van Rooij studeerde Technische Bestuurskunde in Delft. Hij volgde de minor Ondernemerschap en deed in China advieswerk voor een Eco-City masterplan. Naast zijn studie was hij een jaar lang penningmeester van zijn studentenvereniging en speelde hij trompet in een BigBand. Robert is sinds september 2012 consultant bij Parthenon-EY.

‘Mijn eerste werkdag bij Parthenon-EY
 begon met een vlucht naar Milaan, voor de jaarlijkse internationale trainingsweek. Daar leerde ik meteen al mijn Nederlandse en internationale collega’s kennen. Toen ik de week daarop echt aan de slag ging, zat ik er dus meteen goed in. Een fantastische start!

De afwisseling in sectoren en bedrijven is een van de mooie aspecten van dit werk. In drie jaar tijd heb ik al 15 diverse projecten achter de rug: van het schrijven van een strategisch plan voor een snackfabrikant tot het adviseren bij een overname van een zeer grote Nederlandse winkelketen en tot het bedenken van groeikansen voor een start-up in de elektrisch vervoersector. Ook heb ik projecten in Duitsland en de UK gedaan en ga ik waarschijnlijk op korte termijn mijn eerste project managen. Ongelofelijk hoeveel je in korte tijd te zien krijgt en hoe je vaardigheden, kennis én verantwoordelijkheden van project tot project groeien.

Ik heb gedurende mijn studententijd deelgenomen aan meerdere business courses. Strategy consulting is voor mij een ideale combinatie van een intellectuele uitdaging, hecht teamwerk, impact en dynamiek. Parthenon-EY sprong er voor mij echt uit: relatief korte en uiteenlopende projecten, een kwantitatieve benadering van het werk en een open en ondernemend karakter op kantoor. Maar eigenlijk nog belangrijker: de mensen bij Parthenon-EY zijn zo bijzonder en de sfeer is uniek.

Robert van Rooij en Jacco Slegers, Consultants bij Parthenon-EYIk kan iedereen aanraden om alle kansen van business courses aan te grijpen om zodoende in een korte tijd intensief kennis te maken met het bedrijf en uit te vinden in hoeverre het bij je past.’ 

Jacco Slegers studeerde Financial Economics aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast zijn studie vervulde hij verschillende nevenactiviteiten bij meerdere verenigingen, waaronder een fulltime bestuursjaar bij AIESEC.

‘Een stage bij Parthenon-EY leek me de ideale mogelijkheid om te ontdekken of het werk als strategie consultant nou écht zo leuk was als het leek. Al snel werkte ik aan intensieve projecten die daadwerkelijk verschil maakte. Ik was verkocht: de waanzinnige sfeer op kantoor en gedreven collega’s maakte dat ik hier mijn carrière wilde starten. 

Kenmerkend voor Parthenon-EY is dat je direct verantwoordelijkheid krijgt. Vanaf de eerste dag voelde ik dat ik meetelde en dat mijn werk ertoe deed. Ik werd direct op een commercieel due dilligence project gezet voor een grote fitness keten en kreeg de opdracht om de huidige prestaties en toekomstige mogelijkheden van individuele sportscholen in de keten te onderzoeken. 

Er is geen dag hetzelfde in het leven van een strategy consultant en dat houdt het werk uitdagend en spannend. Desondanks gaat er geen week voorbij zonder analyses van grote brokken data, team-meetings met de partner die het project managet en roerende discussies met teamgenoten over hoe we de complexe vraagstukken gaan oplossen. Gelukkig wordt dit vaak afgesloten met een welverdiende vrijdagmiddagborrel!'