Hospitality Group ontwikkelt food court concept op Utrecht Science Park

03 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Hospitality Group heeft Hogeschool Utrecht ondersteund bij de ontwikkeling van een nieuw horeca- en retailconcept op Utrecht Science Park, waarin een nieuwe food court centraal staat. Hospitality Group adviseerde en ondersteunde ook bij de werving en selectie van nieuwe exploitanten voor de food court, die sinds eind vorig jaar operationeel is.

In 2011 besloten de gezamenlijke bewoners van het universiteitsterrein De Uithof in Utrecht om het gebied verder te ontwikkelen onder de naam Utrecht Science Park (USP). Op het USP werken meer dan 80 kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden om onze gezondheid en kwaliteit van leven nu en in de toekomst te verbeteren.

Zo’n drie jaar geleden besloot de Hogeschool Utrecht om op het Utrecht Science Park een gloednieuwe campus te ontwikkelen met een geheel vernieuwd dienstverleningsconcept. De campus moest een echte thuisbasis worden voor studenten, docenten en andere medewerkers.

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe dienstverleningsconcept vormden de te ontwikkelen horeca- en retailvoorzieningen. Deze zouden onder meer gaan bestaan uit twee food courts* waar lokale en onderscheidende concepten een plek krijgen, twee kiosken waar naast foodproducten ook gemaksproducten te verkrijgen zijn, een aantal door studieverenigingen geëxploiteerde café’s en diverse vergader- en banquetingvoorzieningen.

Hospitality Group ontwikkelt concept voor food court op Utrecht Science Park

Nieuwe foodcourt

In lijn met de plannen werd eind 2016 een gloednieuwe foodcourt geopend op de campus. De concepten van drie ondernemers, die zich in 2014 hadden ingeschreven na een open oproep van Hogeschool Utrecht, werden het meest passend en onderscheidend bevonden en mochten zich in de nieuwe foodcourt vestigen. Sinds eind 2016 kunnen studenten en medewerkers nu terecht bij Hoi Anh voor Vietnamese broodjes, saladerollen, soepen en rijstgerechten, bij Zenwich Café voor belegde broodjes, tosti’s, verse sappen en smoothies en vers bereide boterhammen en bij Streat voor streetfood (bereid met behulp van green eggs).

Om de ontwikkeling van het nieuwe horeca en retailconcept op Utrecht Science Park te realiseren had de onderwijsinstelling in 2014 de hulp ingeschakeld van Hospitality Group, een advies- en projectmanagementbureau voor hospitality, facility management, huisvesting en inkoop. Het bureau uit Amersfoort adviseerde en ondersteunde de hogeschool ook met de werving en selectie van de exploitanten na een zorgvuldige selectie van de door de ondernemers gepresenteerde businessplannen

Terugkijkend op de opdracht geeft John Dommerholt, Director bij Hospitality Group en betrokken bij het project, aan: “Voor goed functionerende gebouwen zijn aantrekkelijke, multifunctionele ontmoetingsplekken noodzakelijk. Succesvolle projecten kun je alleen samen doen. Bij de Hogeschool Utrecht hebben we met betrokkenheid van studenten en medewerkers een mooi resultaat bereikt.”

Voor meer informatie over de food court bekijk onderstaande YouTube video:

* Een food court is een plek waar verschillende horecaondernemers hun producten verkopen via een counter, en waar je kunt eten en drinken op het gemeenschappelijke zitgedeelte. Bereiding van de producten vindt plaats in zicht van de gasten.