Adviesbureau Innopay benoemt Vincent Jansen tot Partner

04 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Innopay heeft Vincent Jansen benoemd tot Partner. In zijn nieuwe rol is de ervaren consultant, die sinds 2003 werkzaam is bij het adviesbureau, onder andere verantwoordelijk voor HR, recruitment en de groeistrategie in Nederland. 

Vincent Jansen is een ervaren adviseur met meer dan vijftien jaar ervaring op onder meer innovatie van betalingen en digitale identiteit. In 2003 is Jansen in dienst getreden bij Innopay, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het innoveren en optimaliseren van digitale transacties.

De afgelopen dertien jaar vervulde Jansen diverse adviesrollen, vooral bij projecten gericht op betalen en identity management. Zo was hij in 2004 als architect betrokken bij de totstandkoming van de populaire betaaldienst iDEAL en was hij tussen 2009 en 2013 als consultant/architect verantwoordelijk voor de functionele ontwikkeling van bedrijven inlogvoorziening ‘eHerkenning’.  

De afgelopen ruim twee jaar was Jansen actief als consultant/architect voor Betaalvereniging Nederland voor onder andere de login dienst iDIN. Sinds medio 2016 is hij bovendien actief als voorzitter van diverse werkgroepen, binnen het iSHARE project, een revolutionaire aanpak voor data delen binnen de logistieke sector*.

Vincent Jansen - Innopay

Na dertien jaar bij het adviesbureau, meest recentelijk in de rol van Principal, is Jansen begin dit jaar benoemd tot Partner. Overige partners van het bureau zijn Shikko Nijland (Managing Partner) en Douwe Lycklama (Partner en oprichter van Innopay). In zijn nieuwe rol zal Jansen onder meer verantwoordelijk zijn voor HR en het recruitment portfolio – Innopay heeft een groeiambitie uitgestippeld, zowel in Nederland als in Europa. Eind vorig jaar opende de consultancyfirma nog haar eerste internationale kantoor in Frankfurt, Duitsland. 

Nijland is verheugd over de toevoeging van Jansen aan het partner team en zegt: “Vincent is een toegewijde innovator en heeft uitgebreide ervaring binnen multi-stakeholder omgevingen. Hij combineert zijn creativiteit met zijn technische achtergrond en ruime kennis op het gebied van betalingen en digitale identiteit.”

Ook Jansen zelf kijkt enthousiast terug op zijn tijd bij Innopay tot dusver, maar blikt tevens alvast vooruit: “Ik ben sinds 2003 actief bij Innopay en sindsdien is er veel veranderd, maar uitsluitend ten goede. Iedere dag dat ik ons kantoor binnenloop en mijn collega’s zie, dan voel ik de positieve energie van ons team en krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Vanuit mijn nieuwe rol als partner zal ik samen met ons toegewijde team bedrijven en overheden blijven ondersteunen bij het optimaliseren van hun (aanbod van) digitale diensten en hen helpen nieuwe innovatieve oplossingen te formuleren, creëren en implementeren.” 

* Het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP) heeft tot doel de IT binnen de logistieke sector naar een hoger niveau te tillen. Met iSHARE kan informatie door de hele keten op een slimme en gecontroleerde wijze worden gedeeld. Hiertoe worden binnen iSHARE uniforme afspraken voor identificatie, authenticatie en autorisatie van logistieke partijen gemaakt.