VIVAT IT medewerkers kunnen onbeperkt Capgemini trainingen volgen

17 april 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Verzekeraar VIVAT heeft Capgemini in de arm genomen als preferred supplier voor opleidingen op het gebied van ICT, business, projectmanagement en zachte vaardigheden.

VIVAT is een verzekeringsmaatschappij die sinds 26 juli 2015 onderdeel is van de Chinese verzekeraar Anbang Insurance Group. VIVAT is actief op de Nederlandse markt met onder meer de merken ACTIAM, Reaal en Zwitserleven. De verzekeraar, tot 1 juli 2014 opererend onder de statutaire naam REAAL N.V., was eerder de verzekeringstak van SNS REAAL. Het personeelsbestand telt ruim 3.200 werknemers – in 2016 schrapte het concern meer dan 900 banen. 

Als onderdeel van zijn learning & development strategie, waarmee het wil zorgen dat medewerkers zichzelf continu kunnen ontwikkelen en waarmee het de randvoorwaarden wil bieden voor optimale duurzame inzetbaarheid, heeft VIVAT een partnership gesloten met Capgemini Academy, de onderwijstak van ICT dienstverlener Capgemini
. Als onderdeel van de deal maakt de IT-afdeling van de verzekeraar gebruik van een ‘All You Can Train’ abonnement van Capgemini Academy. Dat houdt in dat medewerkers van de verzekeraar voor een vast bedrag per jaar onbeperkt kunnen kiezen uit alle open rooster groepsopleidingen van Capgemini.

Deelnemers kunnen kiezen uit ruim 500 opleidingen verdeeld over diverse vakgebieden, waaronder Agile/Scrum, Projectmanagement, Service Management, Java, Agile/Scrum, ITIL/BISL en Business Analyse. Volgens Debby Jansen, directeur van Capgemini Academy, gaan zo’n 300 medewerkers van VIVAT gebruik maken van de opleidingsmogelijkheden. Het curriculum biedt bovendien een ruim aanbod aan trainingen gericht op persoonlijke vaardigheden, zodat professionals ook de gelegenheid krijgen om hun persoonlijke competenties te versterken op het gebied van bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden of het faciliteren van workshops.
VIVAT IT medewerkers kunnen onbeperkt Capgemini trainingen volgen“Wij zijn heel trots dat we de medewerkers van weer een grote organisatie op deze manier aan ons hebben kunnen binden. Met deze samenwerking onderstrepen we maar weer dat duurzame inzetbaarheid van medewerkers in deze tijd een must is. En dat de zekerheid van een vast bedrag per jaar, gecombineerd met een breed aanbod aan trainingen, veel voordelen heeft voor zowel de medewerker als de werkgever”, laat Jansen weten.

Als voormalig SNS Reaal dochter is de VIVAT organisatie voor Capgemini Academy geen onbekende – vorig jaar kozen ook SNS Bank en De Volksbank – de moedermaatschappij van SNS Bank en overige dochters ASN Bank, Regio Bank en BLG Wonen – voor de diensten van de opleider.

Hilly Blaauw, IT manager van VIVAT, over de samenwerking: “Met de overeenkomst bieden wij onze medewerkers een mooie kans om zich verder te ontwikkelen. Juist in het IT vakgebied gaan de ontwikkelingen snel en wordt veel gevraagd van medewerkers. Met het All You can Train concept kunnen medewerkers zelf bepalen aan welke soft of IT skills zij willen werken. Werken aan duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid vinden wij de verantwoordelijkheid van iedere medewerker. Als organisatie vinden wij dat we dit goed moeten faciliteren, vandaar de keuze voor dit concept.”

Eerder dit jaar maakte Capgemini bekend dat al haar opleidingen compliant zijn met het e-Competence Framework.