Muriel Baron als deelnemer toegetreden tot OPQ Advisory Network

05 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

OPQ Advisory Network heeft een zeventiende deelnemer toegevoegd aan haar netwerk: Muriel Baron. 

Muriel Baron heeft ruim 17 jaar ervaring als consultant. Na een studie culturele antropologie aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie organisatieantropologie, is ze in dienst getreden bij PwC (en diens latere rechtsopvolgers IBM Business Consulting Services en ConQuaestor). Als procesmanagementconsultant werkte ze hier binnen projecten aan het ontwerpen, verbeteren en implementeren van processen.

Eind 2006 maakte Baron de overstap naar Cordares/APG*, waarbij ze zich bezighield met diverse veranderingen en reorganisaties. Ze was betrokken bij verschillende grote transformaties en projecten, waarbij ze zich gedurende haar tien jaar bij de verzekeraar steeds meer is gaan specialiseren in verandermanagement. In november vorig jaar is zij voor zichzelf begonnen. 

Per 1 maart heeft Baron zich verbonden aan OPQ Advisory Network, een bureau bestaande uit een groep zelfstandige consultants die vanuit een netwerkgedachte intensief met elkaar samenwerken. Het bureau onderscheidt zich volgens eigen zeggen door de lean en mean virtuele organisatie (OPQ heeft geen kantoor) in combinatie met moderne samenwerkingsvormen. Ook heeft OPQ geen winstdoelstelling.

Muriel Baron - Deelnemer OPQ Advisory Network

“Het zelfstandig ondernemerschap bevalt mij erg, maar kennisdeling en samenwerking met anderen vind ik belangrijk. Daarom heb ik besloten mij aan te sluiten bij OPQ Advisory Network”, aldus Baron over haar motivatie om zich bij OPQ te scharen. “Ik hoop hierin zowel mijn kennis te kunnen overdragen als ook te kunnen leren van de andere professionals in het netwerk. En ik kijk ernaar uit om mooie opdrachten te kunnen uitvoeren met de andere OPQ deelnemers.”

Baron richt zich op verandermanagement, design thinking, organisatieverandering, innovatie en human capital consultancy. Haar aanpak kenmerkt zich door een integrale aanpak van zowel structuur en cultuur. “Bij een verandering komt het vaak voor dat alleen de structuur of alleen de organisatiecultuur wordt veranderd. Maar organisatiecultuur en –structuur zijn nauw met elkaar verbonden, bij verandering van de één is verandering van de ander nodig”. 

Eind vorig jaar trad Marije Bockholts toe tot OPQ Advisory Network. Oprichters van het netwerkbureau zijn Jan Willem Pauw, Arjen Simonis en René Gillijns.

* Cordares is in 2008 overgenomen door APG (Algemene PensioenGroep). De naam Cordares is in 2013 vervangen door APG.