BearingPoint sluit samenwerking met de Weekend Academie

06 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over
Adviesbureau BearingPoint en de Weekend Academie hebben een overeenkomst getekend met als doel de maatschappelijk impact van beide organisaties te vergroten.
 
Als onderdeel van zijn doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft BearingPoint, een Europees management en technology consultancy kantoor, de BearingPoint Foundation gelanceerd. De Foundation van het advieskantoor heeft als doel om liefdadigheidsinstellingen te ondersteunen bij hun ontwikkelingen. “Bij BearingPoint zetten we ons niet alleen in om onze klanten en mensen te ondersteunen maar ook om bij te dragen aan de samenlevingen waarin we leven en werken. Onze sociale doelstelling is om op lange termijn een verschil te maken in de wereld waarin we allemaal leven en werken. Een positieve impact die voelbaar blijft voor de komende generaties”, luidt de missie van de Foundation.
 
Het bureau, met een wereldwijde omzet van €622 miljoen, wil deze doelstelling behalen door BearingPoint consultants pro-bono ondersteuning te laten leveren aan non-profits en goede doelen. Bovendien biedt de Foundation andere vormen van ondersteuning waaronder op financieel, onderzoeks- en human capital gebied.

BearingPoint sluit samenwerking met de Weekend Academie

Het vergroten van de kansen van kinderen

De Nederlandse praktijk van BearingPoint heeft in het kader van de BearingPoint Foundation een partnership gesloten met de Weekend Academie. De Weekend Academie is een stichting die zich inzet voor gemotiveerde jongeren tussen de 10-15 jaar, door hen te activeren bij de ontwikkeling van hun mogelijkheden, vaardigheden en talenten. Met de ondersteuning van aan de Weekend Academie verbonden coaches hoopt de organisatie de kansen van deze leerlingen in de maatschappij te vergroten.

De Weekend Academie heeft momenteel 12 locaties, waarvan een groot deel in Amsterdam West en Nieuw West, maar ook vestigingen in Haarlem, Utrecht en Almere. Vanuit die locaties begeleidt de stichting ruim 800 kinderen, veelal van Turkse of Marokkaanse afkomst. Oguz Dulkadir, initiatiefnemer van de Weekend Academie, vertelt: “Een grote meerderheid van die kinderen heeft na de basisschool al een onderwijsachterstand. Dat ligt niet zozeer aan hun capaciteiten als wel aan hun omgeving. De kinderen hebben geen rolmodel en niemand die ze de weg kan wijzen.”

In het kader van de samenwerking zal BearingPoint de Weekend Academie op twee manieren ondersteunen. Enerzijds gaan consultants gastlessen verzorgen aan kinderen die deelnemen aan de programma’s van de Weekend Academie. Het doel van de gastlessen is om de kinderen te inspireren door hen op een speelse en educatieve manier kennis te laten maken met het oplossingsgerichte werk van een consultant.

Daarnaast zal het consultancybureau haar kennis inzetten om de Weekend Academie te begeleiden in het verkennen van de mogelijkheden om meer financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven te verkrijgen. “Meer geld betekent immers meer maatschappelijke impact!”, aldus het bureau in een persverklaring. De samenwerking is direct ingegaan. BearingPoint: “We zien het partnership met de Weekend Academie met vertrouwen tegemoet!”

Andere bedrijven die de Weekend Academie ondersteunen zijn onder meer EIFFEL, Oranje Fonds, Rabobank en Gemeente Amsterdam.