Omzet BearingPoint groeit 10% door expansiestrategie

02 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De omzet van consultancybureau BearingPoint is het afgelopen jaar met 10% gegroeid naar €622 miljoen. De omzetgroei was zowel afkomstig uit organische groei als uit expansie naar nieuwe markten waaronder Singapore, Portugal, Roemenië en Tsjechië. Om zijn doelstelling van €1 miljard omzet in 2020 te behalen is BearingPoint druk bezig met het werven en ontwikkelen van talent.

Opgericht in 2009, na een management buy-out van een deel van het in 2002 opgerichte KPMG Consulting, is BearingPoint vandaag de dag een van de grotere management en technologie consultancybureaus van Europa. Recentelijk heeft het kantoor haar geconsolideerde jaarrekening voor 2016 gepubliceerd. Uit de jaarcijfers blijkt dat de omzet van BearingPoint het afgelopen jaar wereldwijd met 10% is gegroeid, naar een totaal van €622 miljoen. Het consultancybureau vermeldde eveneens een groei van 13% in de netto winst.

Het resultaat is in lijn met de lange termijn strategie van BearingPoint om in 2020 door de omzetgrens van €1 miljard door te breken. Volgens Peter Mockler, Managing Partner van BearingPoint, heeft het consultancybureau ‘positieve omzettrends’ gerealiseerd in alle service lines en industrie-segmenten. Gedurende 2016 heeft BearingPoint zich ook ingezet om zijn internationale footprint te vergroten. Zo opende het afgelopen jaar nieuwe vestigingen in Singapore, Portugal, Roemenië en Tsjechië. Daarmee is BearingPoint, die zich specialiseert in management en IT consulting, nu aanwezig in 22 landen, met in totaal 36 kantoren. Samen met zijn wereldwijde consulting netwerk levert BearingPoint zijn diensten aan klanten in 75 landen wereldwijd.

Wereldwijde omzet van BearingPoint

De sterke prestaties van de afgelopen jaren hebben het bureau de mogelijkheid gegeven om te investeren in verdere uitbreiding van haar capaciteiten en vaardigheden in groeiende vakgebieden, waaronder in digitale technologie, ecosysteemmanagement en RegTech – technologie die besluitvorming van wet- en regelgevers eenvoudiger maakt.

Om haar vaardigheden verder te versterken heeft BearingPoint in de afgelopen twaalf maanden meerdere partnerships gesloten. Zo startte het bureau een samenwerking met GE Digital om zijn klanten beter te kunnen bedienen op het gebied van Industry 4.0 en (Industrial) Internet of Things. En zo stelt een partnership met The CoSMo Company BearingPoint beter in staat om Europese nutsbedrijven te ondersteunen in een snel veranderend duurzaamheidslandschap.

Mockler, die momenteel bezig is aan zijn derde termijn als bestuursvoorzitter, vertelt in een reactie op de gerapporteerde resultaten: “Onze strategie werpt zijn vruchten af. Ik ben erg blij met de dubbelcijferige groei en de algehele ontwikkeling van ons bedrijf.” Hij voegt toe dat de sterke resultaten geen verrassing zijn voor het bestuur van het consultancybureau, en stelt: “Opnieuw een recordjaar – de combinatie van consulting, solutions en ventures, en onze focus op digital, ecosysteem management en RegTech, blijkt de juiste opzet.” 

Als onderdeel van de strategie heeft BearingPoint onlangs zijn top managementstructuur uitgebreid met drie nieuwe regionale leiders: Iris Grewe voor Italië, Zwitserland en Oostenrijk, Kiumars Hamidian in Duitsland, Tsjechië en Roemenië, en Marcel Nickler, die zich richt op het betreden van nieuwe markten. Dolf Smeets, die dit jaar met pensioen gaat, gaf vorig jaar zijn rol als CFO uit handen aan de Duitser Andreas Flach. 

Mockler voegt toe dat om de mijlpaal van €1 miljard te behalen het adviesbureau de komende periode zijn wervingsinspanningen zal versnellen om zo meer talent aan boord te halen. Ook wordt de komende tijd meer gefocust op talentontwikkeling van het bestaande personeelsbestand. “Onze sterke ontwikkeling geeft ons de mogelijkheid om meer te investeren in toptalent en in het stimuleren van innovatie wereldwijd. We kijken met vertrouwen naar de toekomst, en zullen onze positie als onafhankelijk, partner-geleid management en technologie consultancybureau verder versterken”, sluit hij af.