Consulting in a Box zorgt voor hoger rendement van trainingen

08 februari 2017 Consultancy.nl

Quint Wellington Redwood, een internationaal consultancy- en trainingsbureau, heeft een nieuw platform gelanceerd. Het platform, genaamd ‘Consulting in a Box’, is vooral bedoeld om de impact van trainingsprogramma’s te vergroten door onderwijs en uitvoering dichter bij elkaar te brengen. Gebruikers krijgen toegang tot een online omgeving waarin zij hun voortgang kunnen testen en bruikbare inzichten kunnen opdoen om nog meer uit hun trainingen te halen.

In 1992 werd Quint Wellington Redwood (Quint) opgericht, een consultancybureau dat zich richt op het snijvlak van management consulting en IT consulting. Het consultancy- en trainingsbureau, waarvan het hoofdkantoor in Nederland staat, heeft een aparte Solutions-tak – Quint Solutions – die oplossingen ontwikkelt op het gebied van trainingen en onderwijs, zoals Courseware, maar ook certificaten op het gebied van onder meer strategy, sourcing, governance, architecture, information management, IT service management, Agile, DevOps en Lean.

De afgelopen jaren heeft het adviesbureau opgemerkt dat als gevolg van de snelle veranderingen in het bedrijfsleven, er een kloof is ontstaan tussen de toegevoegde waarde van trainingen en de noodzaak voor continu leren. “Professionals volgen vaak trainingen om een verandering in gang te zetten in hun werk of afdeling. Maar na het behalen van het certificaat ebt de opgedane kennis vaak snel weg, en eenmaal terug op de werkvloer is het snel weer ‘business as usual’”, legt Frank Frambach, manager Quint Solutions, uit.

Door trends als digitalisering, toenemende wereldwijde concurrentie en samenwerking, de opkomst van nieuwe businessmodellen en veranderende klantbehoeften verandert de manier waarop organisaties hun diensten en producten ontwikkelen, produceren en aanbieden. Dit zorgt er ook voor dat professionals andere vaardigheden en competenties nodig hebben om deze processen te kunnen uitvoeren. Waar het tientallen jaren lang voldoende was om de juiste training en opleiding governance te voeren, gaan de veranderingen in het bedrijfslandschap vandaag de dag zo hard dat in plaats daarvan flexibiliteit en continue aandacht cruciaal zijn geworden, benadrukt Frambach. “Vergelijk het met autorijden. Het slagen voor het praktijkexamen wil nog niet zeggen dat je gelijk soepel kunt autorijden.” 

Quints Consulting in a Box zorgt voor hoger rendement van trainingen

Continu leren

Met de ontwikkeling en lancering van het nieuwe ‘Consulting in a Box’ platform wil Quint de impact van trainingen vergroten en deze meer laten aansluiten op het veranderende bedrijfslandschap. De Consulting in a Box toolkit is op zo’n manier ontwikkeld, dat het deze professionals in staat stelt om het leerproces ook na het afronden van de training of het behalen van een certificaat voort te zetten. De jarenlange ervaring van Quint in IT-consultancy is omgezet in diverse (self-)assessments waarmee gebruikers middels 0- en 1- metingen persoonlijke vorderingen kunnen inzien en verbeterpaden krijgen voorgesteld. De assessments hebben betrekking op IT Service Management, Lean IT, Agile en IT Governance, maar kunnen ook persoonlijke- en teameffectiviteit meten.

Professionals krijgen inzicht in hun prestatielijn door middel van een persoonlijk dashboard. De gebruiker krijgt direct toegang tot een kennisbibliotheek van ‘best en next practices’ en IT-standaarden die oplossingsgerichte hulp bieden, gebaseerd op de antwoorden gegeven in het assessment. Frambach: “De resultaten van de assessments zijn direct inzetbaar om veranderingen binnen de organisatie in gang te zetten.” 

Gebruikers van het platform worden daarnaast ondersteund door een community van andere gebruikers, maar ook door experts, die gevraagd kunnen worden om advies of coaching te verzorgen. “Door deel te nemen aan een online community, kunnen (ex-)cursisten met elkaar samenwerken, inspiratie opdoen en elkaar vragen stellen. Indien gewenst kan er gebruik worden gemaakt van externe coaches”, aldus Frambach. In de actie-omgeving van de tool kunnen gebruikers opvolgende stappen inplannen voor na hun trainingen en cursussen. “Dit alles zorgt ervoor dat de waarde van het volgen van een training toeneemt, evenals het rendement achteraf.” 

Het omarmen van het platform biedt volgens het bureau bovendien een win-win voor werkgevers. “Het bedrijf ziet direct de ROI van zijn investering in een training, en krijgt er een extra change agent bij. De waarde hiervan op de lange termijn moet men niet onderschatten in een tijd waarin verandering de enige constante is.” Voor Frambach is de lancering van Consulting in a Box ook een persoonlijke triomf: “Ik liep al een tijd rond met het idee. De meeste basisingrediënten voor Consulting in a Box, zoals de assessments, waren al aanwezig binnen Quint, maar een groot deel van de kennis zat in de hoofden van consultants. Door deze te ontsluiten hebben we een brug geslagen tussen de theoretische opleidingswereld en de dagelijkse realiteit van het bedrijfsleven.”

Consulting in a Box is beschikbaar via het partnernetwerk van Quint. Gebruikers krijgen direct na het afronden van een training / programma toegang tot het platform. Professionals die interesse hebben om Consulting in a Box live in actie te zien, kunnen zich opgeven voor een online demo webinar op 16 februari – registreren kan via deze link.


×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup