Yellowtail-tool Ockto automatiseert hypotheekaanvraag MoneYou

10 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

ABN Amro-dochter MoneYou is gestart met het aanbieden van Ockto aan zijn klanten. Met de app, die ontwikkeld is door Yellowtail, kunnen hypotheekaanvragers automatisch de noodzakelijke gegevens verzamelen bij verschillende overheidsinstanties. 

Ockto is een app en online tool die is ontwikkeld om het verzamelen van financiële gegevens eenvoudiger en sneller te maken. Voor het afsluiten van financiële producten, zoals een hypotheek of lening, moeten consumenten vaak bepaalde gegevens en stukken aanleveren bij de financiële dienstverlener. Ockto automatiseert deze gegevensverzameling, die eerst handmatig moest gebeuren. 

Om gebruik te maken van de online tool, logt de gebruiker in met zijn DigiD om toegang te krijgen tot zijn of haar persoonlijke en financiële gegevens bij bijvoorbeeld de Belastingdienst, Mijn UWV en Mijn Pensioenoverzicht. Door een beveiligde online verbinding te maken met deze overheidsinstanties worden ‘binnen enkele minuten’ de benodigde gegevens bij elkaar gehaald. “Met de Ockto app is het spitten in schoenendozen en mappen verleden tijd”, aldus Yellowtail, het consultancybureau dat deze tool heeft ontwikkeld*. 

MoneYou zet Ockto in voor automatisering hypotheekaanvraag

MoneYou

MoneYou is onlangs gestart met het aanbieden van Ockto als alternatieve manier voor klanten om hun hypotheekaanvraag te starten. MoneYou is een financiële dienstverlener die het tot zijn missie gemaakt heeft om begrijpelijke, voordelige en eenvoudige financiële producten en diensten aan zijn klanten te bieden. De 100% dochteronderneming van ABN Amro zag in Ockto een nieuwe manier om zijn dienstverlening nog verder te vereenvoudigen voor zijn klanten. Voor de implementatie heeft MoneYou nauw samengewerkt met Yellowtail en ABN Amro. 

De verzamelde gegevens in Ockto kunnen worden toegevoegd aan de hypotheekaanvraag. De klant hoeft vervolgens deze alleen nog te controleren en aan te vullen waar nodig om zijn of haar volledige aanvraag te versturen. MoneYou benadrukt dat voor klanten die geen DigiD gebruiken, of die hun gegevens niet via Ockto willen ophalen, de handmatige aanvraagmethode blijft bestaan.

Erkenning

De innovatie op het gebied van data-integratie en aggregatie die Ockto beschikbaar maakt voor consumenten is niet onopgemerkt gebleven. Een team van consultants van Yellowtail wist vorig jaar de jaarlijkse SNS-Hackaton te winnen met de online tool. Bovendien is Ockto genomineerd voor de Dutch Fintech Awards 2017, in de categorie ‘Innovative Banking’. 

* Ockto maakt onderdeel uit van CORD Finance, het data-aggregatie platform dat Yellowtail heeft ontwikkeld voor de financiële sector. CORD Finance staat sinds begin dit jaar onder leiding van Product Director Paul Janssen.