Paul Janssen leidt CORD Finance platform van Yellowtail

07 januari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Paul Janssen is per 1 januari bij Yellowtail aangesteld als Product Director CORD Finance, een nieuw data-aggregatie platform voor de financiële sector.

CORD Finance stelt banken, verzekeraars en overige financiële instellingen in staat om hun klanten externe financiële data te laten verzamelen. Het platform verwerkt informatie op basis van koppelingen met onder meer de Voorlopige Ingevulde Aangifte van de belastingdienst (VIA), het Uniform Pensioenoverzicht (UPO), Calcasa voor de waardebepaling van het bestaande en eventueel nieuwe huis en het Figlo adviesplatform*. Met de gebundelde informatie moet hypotheek-, vermogens- en pensioenadvies hiermee voor consumenten eenvoudiger, sneller en goedkoper worden.

In zijn nieuwe rol wordt Paul Janssen verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van Yellowtail’s fintech platform. Janssen is geen onbekende voor Yellowtail, een adviesbureau met circa 35 consultants in Hilversum en 40+ ontwikkelaars in Kaapstad. Hij werkte al eerder voor de organisatie in Hilversum, tussen 2004 en 2008, in zijn laatste rol als Principal Consultant. De afgelopen vijf jaar werkte hij als Global Product Director Figlo, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de succesvolle transitie van de Afin productlijn naar het Figlo Platform. Janssen begon zijn carrière bij PTT Post, en bekleedde daarna verschillende lijn- en project management functies bij Datamaster Plus, IntraPlus en Rabobank.

“Mijn drive en kracht zit in het omzetten van nieuwe ideeën naar werkende en innovatieve software oplossingen. Figlo staat nu als een huis in de Nederlandse markt en ook de initiatieven voor 2016 en de verdere toekomst zijn bepaald en veelbelovend. Tijd dus voor een nieuwe uitdaging die ik in CORD Finance heb gevonden,” aldus Janssen over zijn nieuwe uitdaging.

Robert Harreman, partner bij Yellowtail: “We zijn erg blij met de komst van Paul Janssen, want hij zal met zijn kennis en ervaring een grote bijdrage gaan leveren aan onze doelstelling om de startup CORD Finance uit te laten groeien tot hét standaard data-aggregatie-platform voor de Nederlandse financiële markt.”

* De komende maanden worden ook koppelingen met het UWV (actueel salaris en werkgever) en BKR/VIS (risico analyse) toegevoegd aan de database van CORD Finance.