ProRail verlengt overeenkomst met Conclusion met vier jaar

10 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Spoorinfrastructuurbeheerder ProRail heeft haar bestaande samenwerking met dienstverlener Conclusion met vier jaar verlengd. De overeenkomst heeft betrekking op de outsourcing van de generieke ICT-voorzieningen van ProRail.

In 2013 startte Conclusion, een zakelijke dienstverlener uit Utrecht op het vlak van Business Transformatie en IT Services, een samenwerking met ProRail. Als onderdeel van de samenwerking levert Conclusion sinds vier jaar onder meer een centrale servicedesk, werkplekdiensten en beheer, hybride clouddiensten en ketenbeheer van applicaties. 

Technology & Innovatie Roadmap

De dienstverlening aan ProRail is onderdeel van de zogeheten Conclusion Technology & Innovatie Roadmap. Volgens het adviesbureau zorgt deze Roadmap voor een “toekomstvast ProRail platform door de continue implementatie van de juiste software releases én de verwijdering van oude componenten van zowel hard- als software op de generieke infrastructuur.” Bovendien worden innovaties gelijk in de praktijk toegepast, waardoor ProRail “niet alleen ontzorgd wordt, maar ook de rust en ruimte krijgt om zich volledig te focussen op haar eigen core business”, aldus Conclusion in een persverklaring.

ProRail verlengt overeenkomst met Conclusion met vier jaar

De samenwerking tussen ProRail en Conclusion had een initiële looptijd van vier jaar en zou komende 1 april van dit jaar ten einde komen. Beide partijen zijn echter overeengekomen voor een maximale verlenging van vier jaar, tot 1 april 2021. Henk Bothof, CIO van ProRail, is verheugd over de verlenging en zegt: “ProRail zet met Conclusion de huidige succesvolle samenwerking graag voort. De samenwerking biedt volop kansen om onze Generieke ICT-Voorzieningen ook verder te innoveren. We hebben alle vertrouwen dat Conclusion de partner is om onze continue digitale transformatie te verzorgen.”

Engbert Verkoren, CEO van Conclusion, kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking: “We zijn er trots op dat ProRail kiest voor de maximale verlenging van de overeenkomst. Dit is een mooi compliment en een blijk van vertrouwen richting onze collega’s die 24/7 voor ProRail in touw zijn. We kijken met veel vertrouwen en plezier uit naar het vervolg van onze samenwerking.”

Conclusion telt zo’n 1.250 professionals die zich richten op de domeinen openbaar vervoer, zorg, financiële dienstverlening en industrie.