Conclusion beheert kantoorautomatisering van ProRail

10 januari 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Conclusion heeft een grote opdracht binnengehaald bij spoorinfrastructuurbeheerder ProRail. Het adviesbureau uit Utrecht gaat de komende vier jaar het operationele beheer van ProRail’s IT diensten overnemen. Conclusion won de openbare aanbesteding in concurrentie met diverse adviesbureaus.
 
ProRail heeft de doelstelling om de kosten voor de kantoorautomatisering sterk te verlagen. Zo moeten de kosten in 2015 ruim 20% lager liggen dan in 2011. De uitbesteding naar Conclusion zal een belangrijke bijdrage leveren aan deze doelstelling.
 
Murat Kiran, directeur bij Conclusion: "ProRail is gewend om grote verantwoordelijkheden te dragen. Dagelijks komen 1.2 miljoen reizigers en honderdduizend ton goederen op hun plaats van bestemming. Conclusion kan vanuit haar ervaring met ProRail en haar marktpositie de verantwoordelijkheid dragen om deze visie in te vullen".
 
Partners sinds 2010
Conclusion FIT, het ICT adviesbureau van de zakelijke dienstverlener, is al sinds 2010 één van de voorkeursleveranciers van ProRail op het gebied van IT consulting. Onder de mantelovereenkomst biedt Conclusion consultancy en levert specialisten in ICT, Engineering, Communicatie, HR, Finance en Legal. Door deze nauwe samenwerking zijn een aantal hardnekkige problemen opgelost en is de kantoorautomatisering infrastructuur geïnnoveerd en gestabiliseerd. “In twee fases, onder de noemers ‘Fix and Perform’ en ‘Improve en Optimize’ zijn grote stappen vooruit gemaakt” aldus ProRail in een persbericht.