Domeinbeheerder SIDN neemt belang in inlogspecialist Connectis

31 januari 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Domeinbeheerder SIDN heeft een meerderheidsbelang genomen in het Rotterdamse Connectis. De overnamedeal werd begeleid door adviseurs van vijf partijen: Accountants- en advieskantoren EY en BDO, corporate finance specialist Dutch Dream Group en advocatenkantoren Kennedy van der Laan en Holland van Gijzen Advocaten (HVG). 

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is de organisatie achter alle .nl domeinnamen in Nederland. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn dienstverlening rond deze .nl domeinen geoptimaliseerd en deze naar eigen zeggen laten uitgroeiend tot “de grootste en veiligste domeinen ter wereld.”

Connectis is één van de grootste leveranciers van inlogoplossingen in Nederland en verwerkt miljoenen inlogtransacties per jaar. Volgens de Rotterdamse dienstverlener maken meer dan twaalf miljoen Nederlanders gebruik van de infrastructuur van Connectis, om in te loggen bij ruim 250 dienstverleners, zoals grote (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries. Connectis levert onder meer inlogoplossingen, mobiele authenticatie, en koppelingen met bestaande loginvoorzieningen zoals DigiD, eHerkenning, iDIN (Bank-ID) en eIDAS. Onder meer de Belastingdienst, de Europese Commissie, verzekeraars Menzis en Achmea en het Ministerie van Justitie behoren tot de opdrachtgevers van Connectis.
Domeinbeheerder SIDN neemt belang in inlogspecialist ConnectisIn lijn met zijn missie – “mensen en organisaties verbinden voor een zorgeloos bestaan” en ambitie – het realiseren van “waardevoller, veiliger en makkelijker Internet” wil SIDN zich de komende jaren ontwikkelen op drie domeinen: digital identity, digital security en digital usability. Naast zelf nieuwe producten en diensten te ontwikkelen behoren ook acquisities van bestaande partijen in de toekomststrategie van de domeinbeheerder.

SIDN neemt meerderheidsbelang in Connectis

Zo kondigde SIDN onlangs aan een meerderheidsbelang te hebben verworven in Connectis. “Met het belang in Connectis krijgen we direct een substantiële positie op de markt van digitale identiteiten”, aldus een woordvoerder van SIDN, die toevoegt: “De diensten van Connectis sluiten naadloos aan bij onze ambitie om het digitaal bestaan van mensen en organisaties makkelijker en veiliger te maken.” De Rotterdamse aanbieder van inlogoplossingen zal zich nog sterker op zijn eigen ambities kunnen gaan richten door de overname, die hen “in staat stelt haar groeiambities te verwezenlijken en te werken aan een toekomst van veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten”.

Volgens SIDN kan Connectis daarbij bogen op de ervaring van de domeinbeheerder: “Onze unieke positie als onafhankelijke, professionele non-profit organisatie, onze expertise, maar vooral ook de sterke focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en échte toegevoegde waarde versterkt de dienstverlening van Connectis.”

“Mensen en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens in betrouwbare handen zijn en dat ze veilig informatie kunnen inzien vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. Door de samenwerking met SIDN kunnen we profiteren van de infrastructuur en alle kennis en ervaring op het gebied van beveiliging”, zegt Martijn Kaag, algemeen directeur van Connectis, die daaraan toevoegt: “Met deze expertise zijn we in staat oplossingen te ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van de Nederlandse en Europese internetgemeenschap.”
Dutch dream group, EY, BDO, Kennedy Van der Laan, HVG De transactie tussen SIDN en Connectis werd ondersteund door M&A specialisten van drie adviesorganisaties en juridische experts van twee advocatenkantoren. Zo verzorgden John Geenen van Dutch Dream Group (onderdeel van KplusV) en een dealteam van EY (Jeroen Valk, Guillaume Petit, Margreet van Doorne en Linda Boots) M&A Advisory voor SIDN. Transaction Support werd verzorgd door een team van accountants- en adviesorganisatie BDO (Sander Holster, Jurriën Munk en Jessie van Weelde), terwijl juridisch advies werd gegeven door advocatenkantoor Kennedy Van der Laan (Frans-Jozef Crousen en Marinus de Waal) en een team van Holland Van Gijzen (Sijmen de Lange en Elles Rutjes).