Kruger breidt team uit met Ron Groenewegen en Frank Leijendekker

16 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rotterdams adviesbureau Kruger heeft Ron Groenewegen en Frank Leijendekker aan het team toegevoegd.

Kruger is een boutique adviesbureau, dat al bijna 30 jaar ondernemingen ondersteunt bij restructuringvraagstukken, maar ook bij het omgaan met (veranderende) omstandigheden en (her-)financiering. Naast business consultancy en corporate finance, biedt Kruger ook diensten aan op het gebied van interim management en werving & selectie, waarbij de verschillende disciplines nauw samenwerken. “Hiermee bieden wij onze cliënten een unieke propositie”, aldus het adviesbureau.

De corporate finance activiteiten van Kruger zullen de komende tijd nog meer speerpunt worden en vinden zowel autonoom als in het verlengde van de business consultancy opdrachten plaats, met als gevolg dat het bureau recentelijk twee nieuwe professionals aan boord heeft gehaald: Ron Groenewegen en Frank Leijendekker. 

Ron Groenewegen, Frank Leijendekker - KrugerRon Groenewegen is al meer dan 35 jaar werkzaam in de financiële sector waarin hij ruime werkervaring heeft opgedaan in (commercieel) management, financiële vraagstukken en praktische strategische kwesties. Hij heeft daarnaast een brede kennis van bedrijfsorganisaties, is bekend met diverse sectoren en beschikt over een sterk netwerk met kapitaalverstrekkers - onder meer vanuit zijn tijd bij ABN AMRO, waar hij werkzaam was als Directeur Corporate Banking. Groenewegen studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en rondde succesvol de commissarissencyclus op Nyenrode af.  

In zijn nieuwe rol bij Kruger zal Groenewegen zich inzetten om ondernemers te helpen met vraagstukken rondom het snijvlak van rendement, efficiency, financiering, groei en samenwerking. Groenewegen kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging en stelt: “Ik vind het belangrijk om in gesprek te zijn met ondernemers, op zoek naar progressie en toegevoegde waarde. Daarbij ligt mijn accent op de ondernemer, de bedrijfsorganisatie en de samenstelling van het kapitaal.”

Frank Leijendekker is bij Kruger gestart als Corporate Finance Consultant. Tijdens en na zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit (master International Economics), deed Leijendekker de afgelopen jaren ervaring op als Finance consultant bij Profource, een grote internationale Oracle softwarespecialist.

Hij legt uit waarom hij heeft gekozen voor zijn nieuwe rol bij het Rotterdamse advieskantoor: “Als consultant bij Kruger heb je, door het werken in compacte teams, met consultants die brede kennis en passie voor het vak hebben, de mogelijkheid écht een verschil te maken voor een bedrijf. Daarbij hoort niet alleen een grondige analyse van de cijfers, maar bovenal een waar begrip van het bedrijf en de markt. Hierbij staat ook het begrip van de mens centraal. Deze combinatie van analyseren, en vanuit daar handelen om echt een verschil te kunnen maken geeft mij veel energie.”

Leijendekker zal samen met het team van Kruger ondernemingen uit het mid-market segment ondersteunen bij fusies & overnames (nationaal en internationaal), herfinanciering, fundraising en andere financieel-strategische vraagstukken.