Zwanet van Kooten versterkt publieke sector tak BDO Advisory

17 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zwanet van Kooten heeft het publieke sector team van BDO Advisory versterkt als Senior Manager. Van Kooten maakt de overstap van RadarAdvies, waar ze de afgelopen jaren vooral opdrachten in het sociale domein heeft uitgevoerd voor lokale overheden. 

Met meer dan vijfendertig jaar ervaring binnen het overheidsdomein is Zwanet van Kooten een brede en ervaren adviseur, project- en interim-manager met ruime expertise op verschillende beleidsterreinen (zorg en welzijn en werk en inkomen). Van Kooten is bijna vijfentwintig jaar werkzaam geweest in diverse management functies bij gemeente Nijmegen. In haar laatste rol binnen de gemeente (tot 2006), werkte ze als Manager Werk en Inkomen, maar gedurende haar lange loopbaan vervulde ze ook rollen als sectorhoofd, unit manager, teamleider en projectleider. Daarnaast was ze voorzitter van het MT Bedrijfsverzamelgebouw.

In 2006 verruilde Van Kooten haar jarenlange werkgever voor een nieuwe uitdaging in de adviesbranche
. Ze sloot zich aan bij RadarAdvies, een adviesbureau dat zich richt op maatschappelijke vraagstukken met een focus op het sociaal domein. Als senior adviseur voor het sociaal domein vervulde ze de afgelopen tien jaar diverse rollen. Zo werkte ze onder meer als projectleider Wmo bij diverse gemeenten, was ze betrokken bij de toetsing en totstandkoming van verschillende backoffice en uitvoeringsorganisaties en ondersteunde ze meerdere opdrachtgevers met monitoring en verantwoording voor de decentralisaties die begin 2015 werden doorgevoerd. Ook heeft Van Kooten ruime ervaring met strategische adviestrajecten en het uitvoeren van onderzoek binnen het publieke domein.

Zwanet van Kooten - BDOOnlangs besloot Van Kooten een nieuw avontuur aan te gaan en heeft RadarAdvies per 1 januari verruild voor een nieuwe rol als Senior Manager binnen BDO Advisory (het voormalige BDO Consultants), de consultancytak van accountants- en adviesorganisatie BDO. Van Kooten maakt binnen het kantoor onderdeel uit van de publieke sector praktijk, waar ze haar focus op het ondersteunen van overheidsinstellingen en gemeenten bij hun adviesvraagstukken zal voortzetten. Zo werkt ze momenteel als Trainer bij SBO (Stichting Bedrijf en Overheid), waar ze zich richt op bedrijfsvoering in het sociaal domein en is ze verder actief als adviseur met het oog op de invoering van programmamanagement in het sociaal domein.

Op LinkedIn beschrijft Van Kooten haar aanpak als “gestructureerd, van plan tot en met uitvoering.” Ze schrijft verder: “Ik heb een consistente leiderschapsstijl, ben mens- en resultaatgericht en besluitvaardig, waarbij ik verbinding zoek en gemakkelijk schakel tussen verschillende niveaus. Daarnaast ben ik energiek en enthousiasmerend, met een flinke dosis realiteitszin.”

Vorig jaar voegde BDO Advisory Anton Revenboer toe aan haar publieke sector team – ook Revenboer was afkomstig van RadarAdvies
.