Anton Revenboer verruilt RadarAdvies voor BDO Consultants

05 juli 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anton Revenboer is als Senior Manager in dienst getreden bij BDO Consultants, met als specialisatie lokale overheid. De ervaren adviseur, hiervoor werkzaam bij onder meer RadarAdvies en EY Advisory, gaat zich in zijn nieuwe rol vooral bezighouden met advisering op het gebied van decentralisaties in het sociaal domein. 

Anton Revenboer is een professional met meer dan twintig jaar ervaring en is jarenlang als adviseur en verandermanager in het publieke domein werkzaam geweest. Revenboer studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en studeerde af op sociale zekerheid en openbare financiën bij de Algemene Rekenkamer. Hierna startte hij zijn loopbaan bij het Ministerie van Financiën als Senior Beleidsmedewerker binnen de Centrale Directie Financieel-economische Zaken. In 1998 maakte Revenboer de overstap naar de adviesbranche en sloot zich aan Ernst & Young (Ernst & Young werd in 2013 gerebrand naar EY), waar hij ruim vierenhalf jaar als management consultant actief was.

Na in 2002 de postdoctorale leergang Strategic Business Development aan de Rijksuniversiteit Groningen te hebben afgerond, kwam Revenboer in 2003 terecht bij TNO, waar hij als senior adviseur zo’n twee jaar werkzaam was binnen de business unit Arbeidsparticipatie en tevens lid was van het managementteam. Revenboer keerde hierna terug naar EY waar hij uitgroeide tot Executive Director van de Advisory praktijk, een rol die hij ruim achtenhalf jaar zou vervullen. Eind 2013 sloot Revenboer zich aan bij RadarAdvies, een Amsterdams bureau voor sociale vraagstukken. Bij RadarAdvies richtte Revenboer zich vooral op dienstverlening rondom de drie ‘grote decentralisaties’ waarmee gemeenten te maken kregen. Ook gaf hij leiding aan RadarAdvies’ nieuwe management en organisatieteam, dat in 2015 werd gelanceerd.

Anton Revenboer - BDO

Onlangs is Revenboer een nieuwe uitdaging aangegaan en is hij aangesteld als Senior Manager bij BDO Publieke Sector, de publieke sector praktijk van accountants- en adviesorganisatie BDO, die onlangs nog prijkte in de top 100 aantrekkelijkste werkgevers van Nederland. In zijn nieuwe rol bij BDO Consultants houdt Revenboer zich vooral bezig met advisering op het gebied van decentralisaties in het sociaal domein, waarin hij jarenlange ervaring heeft. Zo voerde Revenboer gedurende zijn loopbaan opdrachten uit voor gemeenten, de ministeries van SZW, VWS, VROM/WWI en OCW, de ZBO’s CWI, UWV, SVB en gemeentelijke sociale diensten, Raad voor Werk & Inkomen, (zorg)verzekeraars, reïntegratiebedrijven, corporaties, onderwijsinstellingen, welzijnsinstellingen, sociale werkvoorzieningsbedrijven en brancheorganisaties. 

Daarnaast is Revenboer actief als coördinator en docent in de opleidingen ‘Financieel Management in het Sociale Domein’ en ‘Bedrijfsvoering en Informatiemanagement in het Sociale Domein’ in samenwerking met het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO), dat events, opleidingen en trainingen verzorgt voor (en door) professionals.