BDO Nederland doopt BDO Consultants om naar BDO Advisory

25 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO Consultants, de consultancypraktijk van BDO Nederland, is gerebrand naar BDO Advisory. De nieuwe naam ligt in lijn met de internationale positionering van het wereldwijde accountancy- en advieskantoor. 

Met een omzet van €232 miljoen, en in Nederland meer dan 2.150 professionals in dienst verspreid over 28 vestigingen, is accountants- en advieskantoor BDO de nummer vijf speler in de markt. BDO onderscheidt zich vooral van de Big Four door zijn grotere focus op de publieke sector, het MKB+ segment en familiebedrijven.

BDO heeft recentelijk zijn adviespraktijk gerebrand naar een nieuwe naam: BDO Consultants is veranderd naar BDO Advisory. Met de naamswijziging wil de adviesorganisatie de naam van zijn consultancypraktijk gelijktrekken met hun internationale benaming. Wereldwijd wordt BDO Advisory namelijk al jaren aangehouden en volgens Hans van Gils, hoofd van BDO Advisory, was het daarom wenselijk om in het kader van één internationale uitstraling de rebranding door te voeren.

BDO Advisory

“Tevens doet de naam Advisory meer recht aan de aard van de adviesdiensten die wij leveren”, aldus Van Gils, waarmee hij verwijst naar het brede aanbod van adviesdiensten dat BDO opdrachtgevers levert buiten het traditionele werkveld om*. De Advisory praktijk van BDO levert een breed spectrum aan diensten op het snijvlak van: Board support, Cyber Security, Financial Management, Forensics & Litigation, Legal, Mergers & Acquisitions, Risk en Strategy & Organisation.

Van Gils sluit af: “Daarnaast beoogt BDO Advisory met de naam meer aansluiting te vinden bij de branches waarop BDO zich richt.” BDO beslaat met zijn adviesdiensten in totaal achttien sectoren waaronder de branches Automotive, Bouw & Vastgoed, Familiebedrijven, Financial Services, Food, Lokale Overheid, Publieke sector, Retail, Transport & Logistiek, Woningcorporaties en Zorg.

Hans van Gils is al meer dan vijfentwintig jaar werkzaam bij BDO en staat sinds 2012 aan het roer van de Advisory business unit. Van Gils geeft leiding aan het directieteam en is onder meer gespecialiseerd in reorganisaties, professionaliserings- en rendementsvraagstukken. Onder zijn leiding heeft de praktijk de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. Zo steeg de omzet van €14,2 miljoen in 2011 naar €17,7 miljoen vorig jaar, en nam het aantal medewerkers in het team in dezelfde periode toe van 105 naar 142.

* Naast Advisory telt BDO nog drie praktijken: Audit & Assurance, Accountancy & Bedrijfsadvies en Belastingadvies.