Mazars Nederland betrekt nieuw hoofdkantoor in Rotterdam

28 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants en adviesorganisatie Mazars is verhuisd naar een nieuw kantoorpand in Rotterdam. Het nieuwe kantoor, gelegen nabij de A20 en A16, zal dienen als het hoofdkantoor voor Mazars Nederland.

Mazars Nederland heeft sinds 5 december een nieuw hoofdkantoor. De Rotterdamse locatie van de accountants- en adviesorganisatie is op die datum verhuisd naar het Eurogate II gebouw aan de Watermanweg 80, dat zal dienen als het nieuwe hoofdkantoor voor de Nederlandse activiteiten.

Begin dit jaar werd door CBRE bekendgemaakt dat Mazars Nederland een langjarige huurovereenkomst had gesloten voor de begane grond, en eerste en tweede verdieping van het gebouw – goed voor een gezamenlijke oppervlakte van ruim 4.000 m2. Eurogate II ligt dichtbij de A20 en A16, en staat naast het Alexandrium in de wijk Rotterdam Alexander – een wijk waarin steeds meer bedrijven zich vestigen. Het gelijknamige trein- en metrostation ligt op loopafstand. “Een eigentijds kantoor waar klanten en relaties hun Mazars contacten kunnen ontmoeten in een open sfeer”, aldus Mazars. 

Mazars Nederland betrekt nieuw hoofdkantoor in Rotterdam

Gert Don, partner Mazars Rotterdam, zei begin dit jaar: “Na een uitgebreide zoektocht zijn wij verheugd dat wij de geschikte nieuwe huisvesting hebben gevonden. De kantoorruimte in gebouw Eurogate II sluit goed aan bij ons beoogde kantoorconcept en is door de goede ligging ten opzichte van OV en uitvalswegen voor onze medewerkers en klanten goed bereikbaar.” Ton Tuinier, bestuursvoorzitter Mazars, voegde destijds toe: ”De OV-vriendelijke locatie en de functionele eigenschappen van het pand sluiten uitstekend aan op de duurzaamheidsprincipes die Mazars hanteert bij de huisvestingskeuzes.”

Het kantoor is voor Mazars tevens een stap vooruit op het gebied van duurzaamheid. Het nieuwe kantoor is energiezuiniger dan het voormalige pand van Mazars Rotterdam. Met de verandering van locatie komt ook een verandering in werkwijze voor het accountants- en advieskantoor. In het nieuwe kantoor gaat Mazars werken volgens het principe van Het Nieuwe Werken. Het bestuur van Mazars heeft hiervoor gekozen omdat het in haar ogen “een open manier van werken” is “met oog voor de vitaliteit van de medewerker”. Mazars: “Van een traditionele werkwijze naar meer transparantie en flexibiliteit. Medewerkers werken vanaf nu paperless op een plek die past bij de werkzaamheden, wat zorgt voor meer verbinding en samenwerking. Niet alleen intern plukken wij hier de vruchten van, het draagt ook bij aan betere bediening van klanten en relaties.”

Mazars Nederland heeft rond de 600 professionals in dienst verspreid over 10 vestigingen door het hele land. Met een omzet van rond de €77 miljoen is het bureau een van de tien grootste accountantskantoren van ons land. Het bureau wordt geleid door bestuursvoorzitter Ton Tuinier en de rest van de recent vernieuwde Raad van Bestuur.