Mark Telgenkamp nieuwe Principal bij Bisnez Management

22 december 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bisnez Management heeft Mark Telgenkamp aangetrokken als nieuwe Principal. De afgelopen jaren was Telgenkamp als Partner bij ConQuaestor verantwoordelijk voor de consultancy dienstverlening in de publieke sector. 

Mark Telgenkamp is sinds 1997 actief als consultant en manager binnen de publieke en semipublieke sector, in het bijzonder met het inrichten en implementeren van processen in relatie tot systemen en Shared Service Centra. De ervaren professional kan bogen op expertise in onder meer procesmanagement, (her)ontwerp van processen gericht op het verbeteren van effectiviteit en efficiency en het leiden van complexe projecten en werkgroepen. Telgenkamp werkte onder meer voor lokale overheden (gemeenten, waterschappen en provincies) en binnen de zorgverzekeringssector.

De afgelopen elf jaar was Telgenkamp werkzaam voor adviesorganisatie ConQuaestor, in zijn laatste rol als Partner Publieke sector. In die functie was hij verantwoordelijk voor de gehele public portefeuille en voor de aansturing van de consultants gelieerd aan de praktijk, het vertalen van de ontwikkelingen naar proposities in de markt en het opzetten en uitvoeren van projecten en onderzoeken. Binnen ConQuaestor was hij ook verantwoordelijk voor het uitwerken en naar de markt brengen van nieuwe thema’s, waaronder financial leadership, het dynamisch organiseren, transparant presteren en verantwoorden.

In de periode daarvoor was Telgenkamp zo’n drie jaar werkzaam als manager binnen IBM BCS, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor het uitvoeren van een groot project op het gebied van het wetgevingsproof maken van de pensioenportefeuille van een pensioenverzekeraar. Daarnaast zette hij een BPO propositie in de markt voor de dienstverlener en voerde hij een marktverkenning uit. Voor IBM was Telgenkamp zo’n vijf jaar werkzaam voor PwC, eerst als Senior Consultant en later als Manager. Telgenkamp was bij het bureau betrokken bij diverse projecten op het gebied van Business Proces Management en het aansturen en coachen van een groep consultants.

Mark Telgenkamp - Bisnez

Bisnez Management

Telgenkamp heeft in juli 2016 de overstap gemaakt naar Bisnez Management, een management- en adviesbureau dat opdrachtgevers ontzorgt door ondersteuning te bieden op verschillende expertisegebieden: Projecten & Programma’s, Processen, Informatie & Data en Management & Control. Het bureau heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en heeft nu 45 mensen in dienst. In zijn nieuwe rol als Principal gaat Telgenkamp het bureau helpen verder te groeien door de dienstverlening in het publieke domein uit te bouwen. 

Over zijn overstap zegt hij: “Bisnez heeft mij als adviesbureau altijd al aangesproken. In de jaren dat ik bij ConQuaestor werkte heb ik met veel genoegen de publicaties van Bisnez over procesmanagement en datamanagement gelezen. In mijn praktijk kwam ik regelmatig adviesrapporten van Bisnez Management tegen. De aanpak, de stijl en het pragmatisme spraken mij bijzonder aan. Ik kreeg daardoor het beeld van een gedegen en professioneel adviesbureau. In gesprekken met de directie van Bisnez Management is mij de kans geboden om mijn advieswerkzaamheden voort te zetten op hoog niveau in de publieke sector. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangenomen.” 

Inhoudelijk gaat Telgenkamp zich vooral bezighouden met vraagstukken rondom de administratieve organisatie/interne controle (AO/IC), procesmanagement, planning en control en inrichting van de financiële functie en daarbij behorende systemen. Naast het opzetten van raamwerken en blauwdrukken ondersteunt hij als adviseur ook organisaties bij implementaties. Daarbij maakt hij gebruik van het door hem ontwikkelde en uitgewerkte ‘Financial Leadership’ model, waarmee organisaties op een snelle wijze kunnen zien waar zij als financiële organisatie staan en wat zij moeten doen om naar een hoger niveau te komen. Gedurende zijn carrière is Telgenkamp betrokken geweest bij diverse onderzoeken en publiceerde hij diverse artikelen, onder meer op het gebied van Business Proces Management en Innovatie, Financial Leadership, Ketensamenwerking en Big Data.

Bisnez Management is blij met de overstap van Telgenkamp. Bisnez Directeur Peter Noordam licht toe: “Ik ken Mark al jaren en had daarbij altijd al in het achterhoofd, wat zou het toch mooi zijn als we zo iemand aan ons bedrijf kunnen binden. Eindelijk is het ons gelukt en hebben we Mark weten te verleiden om voor Bisnez Management te komen werken. We hebben in Mark iemand gevonden met een enorme drive, een sterk netwerk bij overheidsorganisaties gecombineerd met een gedegen vakmanschap. Net als Bisnez wil Mark de klant laten schitteren. Kortom een perfecte match.”