Voormalig MBCF adviseur Kevin Driesen naar KPMG Deal Advisory

21 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Kevin Driesen is recent aangesteld als Associate Director Corporate Finance bij KPMG Nederland. Driesen werkte de afgelopen jaren voor Volkswagen Pon Financial Services, en deed daarvoor zesenhalf jaar M&A-advieservaring op bij corporate finance kantoor MBCF. 

Ervaren manager en consultant Kevin Driesen startte in 2006 zijn loopbaan als Consultant M&A bij MBCF. Bij de corporate finance boutique uit Amstelveen, was hij gedurende bijna zesenhalf jaar betrokken bij tal van (internationale) fusie- en overnamedeals, waarbij zijn focus voornamelijk lag op de IT en Business Services sector. Eind 2012 werd Driesen aangetrokken voor een vaste aanstelling binnen de Mergers & Acquisitions tak van Volkswagen Pon Financial Services. Na twee jaar groeide hij door naar de positie van Manager Market & Product development Retail, waarin hij verantwoordelijk was voor brand management, product development, marketing en communicatie van alle producten en merken van Volkswagen Pon.  

Driesen heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de University of California, Davis – Graduate School of Management in San Francisco.

Kevin Driesen - KPMG

Onlangs besloot Driesen terug te keren naar de adviesbranche. Tegenover platform M&A.nl geeft hij aan: “Ondanks dat ik de afgelopen jaren met veel plezier, toewijding en enthousiasme voor Volkswagen heb gewerkt, miste ik de hectiek, dynamiek en energie die bij overnames komt kijken.” Om die reden heeft hij besloten om zich aan te sluiten bij de Deal Advisory-afdeling van KPMG, waar hij is aangesteld als Associate Director. In zijn nieuwe functie gaat Driesen zich voornamelijk richten op M&A-deals in de automotive en industrie. 

Volgens Driesen staat de automotive sector aan de vooravond van grote disruptieve veranderingen. Naast technologische ontwikkelingen in de sector, zorgen urbanisatie en de veranderende mobiliteitswens er volgens hem voor dat spelers binnen de automotive keten hun business modellen opnieuw onder loep moeten nemen. De rol van dealers, leasemaatschappijen en verzekeraars zal hierdoor veranderen, met de nodige M&A-deals tot gevolg. Driesen wil in zijn nieuwe rol bij KMPG een prominente rol spelen in het begeleiden van dergelijke trajecten.