Atos, KPMG en Mitopics aanwezig bij Business Software Event

29 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Vandaag en morgen vindt in ’s-Hertogenbosch het Business Software Event 2016 plaats. Diverse adviesbureaus, ICT bureaus en overige zakelijke dienstverleners zijn aanwezig met een stand op de beurs en/of leveren een inhoudelijke bijdrage. Onder meer Atos, KPMG, Mitopics en Delaware Consulting maken dit jaar hun opwachting. 

Het jaarlijkse Business Software Event is een initiatief van evenementenorganisator mikrocentrum en trekt jaarlijks zo’n 1.500 professionals. Tijdens het tweedaagse event kunnen industrie- en handelsbedrijven zich uitgebreid laten informeren over het automatiseren van hun bedrijfsprocessen en de bijbehorende business software. Zo kunnen bezoekers alles te weten komen over onder meer: ERP, PDM/PLM, BI, CRM, PCF, SCF, planningssoftware, kwaliteitsmanagement software, voorraadbeheer, MES, CAD, CAM en meer.

Het event kent een uitgebreid programma vol met lezingen, paneldiscussies, workshops, best practices en de mogelijkheid tot netwerken. Daarnaast zullen zo’n tachtig specialistische bedrijven – actief op diverse gebieden – aanwezig zijn en hun business software presenteren en hun kennis en ervaring over implementatie, optimalisatie en integratie van nieuwe en/of aanvullende software met de aanwezigen delen. Het thema van de beurs is dit jaar: Hoe maak je Smart Industry concreet?

Business Software event

Ook enkele zakelijke dienstverleners, adviesbureaus en IT-bureaus zijn deze editie van het Business Software Event met een stand aanwezig. Zo maken onder meer de volgende grote spelers hun opwachting: Atos, KPMG, Mitopics en Delaware Consulting. Overige partijen zijn onder andere: A.B. Software & Consultancy, Ctac, CNC-Consult & Automation, IPL Advies, ICT Group en Skopos.

Daarnaast leveren diverse vertegenwoordigers van de adviesorganisaties inhoudelijke bijdragen aan de programmering van het event. De volgende professionals verzorgen vandaag/morgen de volgende sessies:

Dinsdag 29 november

 • Noodzaak van goed Master Data Management (MDM) in Smart Factory - Jelle van Etten, Senior manager bij KPMG
 • Big data op een bierviltje - Ramon Leenders, Informatie manager bij CTAC
 • Smart Manufacturing toegepast in een productieproces - Pim Berends, Senior Business Consultant namens ICT Group
 • Uw bedrijf over 10 jaar, wat betekent dat voor uw business software...? - Gerrit Vixseboxse, Directeur bij Skopos Adviesgroep
 • De waarde van Internet of Things voor uw organisatie - Bruno Mommens, IoT & M2M Solution Lead, Delaware Consulting
 • De vier grote uitdagingen in de "Digital journey" - Hans Kwaspen, Senior PLM Business Consultant bij Atos
 • Workshop: Randvoorwaarden voor Smart Customization - Frank van der Heyden, Adviseur bij IPL Advies

Woensdag 30 november

 • Trends in Open Source Software Ontwikkeling: kathedralen, bazaars of …? - Joost Koedijk, Partner Management Consulting en Technology Advisory, KPMG
 • Stappenplan verspanende bedrijven op weg naar een SMART Factory - Hans Derks, Accountmanager bij CNC-Consult & Automation
 • Op weg naar de digitale fabriek - Auke Hylarides (Exact) & Bart Nijhof (A.B. Software & Consultancy)
 • Open Source & Cyber Security: Veilig of schijnveiligheid? - Arjan Meijer, Security Consultant at Hudson Cybertec

Partners van Business Software Event

Business Software Award

Naast de stands en inhoudelijke bijdrage staat het Business Software Event tenslotte ook in het teken van een nieuw element: de Business Software Award. Deze uitreiking schenkt aandacht aan mooie en bijzondere resultaten die met softwareproducten zijn bereikt door bedrijven in de industrie. Drie inzendingen zijn in aanloop naar het evenement geselecteerd en zullen vandaag in het zonnetje worden gezet en de kans krijgen om hun project aan het publiek te presenteren. Het beste project krijgt uiteindelijk het eerste exemplaar van de Business Software Award uitgereikt. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een deskundige vakjury, die wordt voorgezeten door Mitopics*. De uiteindelijke winnaar wordt morgen bekendgemaakt.

* Mitopics is daarnaast vertegenwoordigd in de programmacommissie.