Deloitte wederom partner van innovatiehub TEDxAmsterdam

15 november 2016 Consultancy.nl

Aanstaande vrijdag vindt in de Amsterdamse Schouwburg innovatiecongres TEDxAmsterdam plaats. Deloitte heeft zich net als in voorgaande jaren als een van de belangrijkste partners aan het evenement verbonden. Als onderdeel van het partnership zal het accountants- en advieskantoor zijn kennis en expertise op het gebied van innovatie delen. Daarnaast levert Deloitte een bijdrage aan de TEDxAmsterdam Award 2016.

Oorspronkelijk overgewaaid uit de Verenigde Staten, is TEDxAmsterdam* een van de meest bekende evenementen in ons land rondom het snijvlak van innovatie, duurzame verandering en social impact. Tijdens de 2016-editie van TEDxAmsterdam, die op 18 november zal plaatsvinden in de Amsterdamse Stadsschouwburg, zal ‘het nieuwe normaal’ in de economie en maatschappij centraal staan. Volgens de organisatoren bevindt de zakenwereld zich in een transformatie waarbij vrijwel alles in een sneltreinvaart verandert: “De wereldwijde machtsverhoudingen zijn aan het veranderen. Verbonden burgers vormen de motor voor innovatie. Wetenschap en technologie zijn de nieuwe supermachten. Mensen kunnen DNA programmeren en nieuw leven scheppen. En machines kunnen zien en leren van hun observaties van de wereld”, om een aantal voorbeelden van de veranderingen te noemen die tijdens TEDxAmsterdam zullen worden uitgelicht.

Het TEDx programma zal onder meer stilstaan bij de vraag: Wat zijn de nieuwe krachten die ons leven beheersen? Diverse sprekers, die hun sporen verdiend hebben als ondernemer, wetenschapper, denker, consultant of kunstenaar, zullen zoals ieder jaar het TEDx podium betreden en voor de deelnemers inspirerende presentaties verzorgen. Sprekers zijn dit jaar onder meer: Bellingcat oprichter en onderzoeksjournalist Elliot Higgins; 92nd Street Y executive director Henry Timms; Irene Rompa, bestuurslid van de Maatschappelijke Alliantie; Jeremy Heimans, oprichter en CEO van Purpose en Avaaz; schrijver en filosoof Max Februari; en Nina Gaissert, Biologe bij het Bionic Learning Network.

 Deloitte wederom partner van innovatiehub TEDxAmsterdamDeloitte en TEDx

Ieder jaar verbinden tal van organisaties zich aan de Amsterdamse editie van TED**, waaronder ook spelers uit de adviesbranche. Zo heeft dit jaar, net als in voorgaande jaren, accountants- en advieskantoor Deloitte zich als Gold Partner verbonden aan TEDxAmsterdam. “Met enkele jaren aan ervaring op het gebied van innovatie op zak, vindt Deloitte dat het tijd is zijn kennis terug te geven en een rol te spelen in het vrijgeven van dit potentieel in Nederland. Daarom hebben we gekozen voor een partnership waarin we actief kunnen deelnemen”, aldus een woordvoerder van Deloitte.  

Als onderdeel van het partnership, zal Deloitte bijdragen aan de TEDxAmsterdam Award 2016, een prijs die wordt verleend aan de meest veelbelovende ‘early stage’ ideeën, die in potentie levens, en uiteindelijk de wereld, kunnen veranderen. “We stimuleren graag een ‘out-of-the-box manier van denken’, daarom hebben we ons aan TED verbonden. We vinden echter dat het niet voldoende is om alleen anders te gaan denken – je moet zaken ook anders aanpakken. Daarom zijn we zeer verheugd om samen te werken met de TEDxAmsterdam Award. Het hoofddoel luidt: dromen verbinden met de realiteit, zonder een van beiden te verliezen. Buiten de box blijven denken, maar je ideeën structureren met de bouwstenen die nodig zijn. ‘Think Different, Act different!”, aldus de woordvoerder. 

Voorgaande jaren

In de afgelopen jaren was Deloitte, naast onder meer branchegenoten McKinsey & Company (kennispartner in 2012 en 2013) en KPN Consulting (kennispartner tot 2015)***, tijdens meerdere edities verbonden aan TEDxAmsterdam. Zo was Deloitte in 2012 en 2013 als innovatiepartner verbonden aan TEDxAmsterdam en hielp de ‘Innovation’-praktijk van Deloitte de organisatie bijvoorbeeld met het organiseren van een innovatieworkshop voor de top 30 deelnemers van de TEDxAmsterdam award competitie. Daarnaast ondersteunde Deloitte Innovation TEDxAmsterdam door middel van het beschikbaar stellen van uren van haar medewerkers. Ook was Deloitte destijds met KPN Consulting, Dell, Clifford Chance betrokken bij een door ING georganiseerde ‘TEDxAmsterdam Viewing Party’ in het Rijksmuseum. 

Jan Scheele, Director van TEDxAmsterdam, is zeer verheugd over de steun en expertise die Deloitte dit jaar opnieuw levert en zegt daarover: “
Deloitte is al jaren een trouwe en zeer gewaardeerde partner van TEDxAmsterdam. Naast het feit dat beide partijen qua gedachtengoed en denkrichting perfect op elkaar aansluiten, is de actieve rol in onder andere het award programma een geweldige toevoeging aan het traject”. 

* TEDxAmsterdam is een initiatief van Jim Stolze, een Nederlandse auteur en Internetdenker en een van de sprekers tijden TED 2009. Stolze kreeg het recht toegewezen van de TED organisatie om TEDxAmsterdam te organiseren.

** Belangrijkste partners van TEDxAmsterdam zijn grote corporate organisaties als ING, Essent (Main Partners), en Schiphol Real Estate en Elsevier (Bronze Partners). Samen met Deloitte is Clifford Chance de tweede Gold Partner.

*** KPN fungeerde in 2012 en 2013 als hoofdsponsor van TEDxAmsterdam en KPN Consulting was op diverse vlakken betrokken bij het evenement.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup