Adviesbureau GovernanceQ stelt Raad van Advies in

18 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Adviesbureau GovernanceQ heeft een Raad van Advies benoemd, bestaande uit voorzitter Harrie Noy, Marc Vermeulen en Hanny Kemna.

GovernanceQ is een onafhankelijk adviesbureau gericht op de governance bij bestuur en toezicht van private ondernemingen, professionele dienstverleners en semi-publieke instellingen. Het bureau is in september 2015 opgericht door drie medeoprichters: voormalig bankier Bart de Lange, Puck Dinjens, daarvoor werkzaam bij onder andere Deloitte en GITP, en Wendy de Jong, een bestuurder met jarenlange ervaring in onder meer banking en private equity.

De focus van GovernanceQ ligt op optimalisatie van soft controls zoals cultuur en gedrag, boardroom dynamics, interacties binnen bestuur en toezicht. “Door van deze aspecten gaan hard controls ook beter functioneren”, is de overtuiging van het boutique adviesbureau uit Baarn. Ter versterking van de dienstverlening heeft GovernanceQ recent een Raad van Advies ingesteld, bestaande uit drie leden:

Voorzitter Harrie Noy heeft zijn hele carrière bij Arcadis gewerkt. Hij kwam in 1975 in dienst en in 1994 trad hij toe tot de Raad van Bestuur. In 2000 werd hij benoemd tot CEO. Onder zijn leiding is Arcadis uitgegroeid tot een sterke, internationale speler op het gebied van design en advies aan bedrijven over infrastructuur, milieu en gebouwen. Noy is naast zijn adviesrol bij GovernanceQ ook commissaris bij Fugro (voorzitter) en Koninklijke BAM Groep, bestuurslid bij Stichting ING aandelen, voorzitter Stak TKH Group en buitengewoon raadslid Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Harrie Noy, Marc Vermeulen en Hanny Kemna

Marc Vermeulen is bij TIAS academic director van de leergang Strategy, Innovation and Governance voor topbestuurders in het publieke domein. Hij doceert over strategische ontwikkelingen in het publieke domein. Hij is zowel aan Tilburg University als aan de Open Universiteit Nederland hoogleraar onderwijssociologie. Daarnaast richt hij zich ook op andere publieke domeinen als zorg, volkshuisvesting, openbaar bestuur. Hij is gespecialiseerd in strategische analyses en toekomstverkenningen en adviseert onderwijsinstellingen en de overheid. Naast zijn hoofdfunctie bij TIAS werkt hij als onafhankelijk adviseur en toezichthouder in het publieke domein.

Hanny Kemna heeft haar expertise in Operations en ICT opgebouwd in een lange internationale carrière bij EY als partner IT Risk, Advisory en Assurance, verantwoordelijk voor dienstverlening aan de financiële sector. Zij heeft met vele in- en externe bestuurders en toezichthouders samengewerkt, onder meer op het gebied van het ontwerp en de implementatie van grote administratieve systemen, organisatie inrichting, kwaliteitsaudits en ICT security vraagstukken. Kemna is commissaris en commissievoorzitter bij Binckbank, Menzis en bij MN Services. Daarnaast is zij lid van de Raad van Toezicht van de stichting Nictiz (het Nederlands Instituut voor ICT in de Zorg) en extern lid van het Audit Committee van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Zij is adviseur van de Belastingdienst en van verschillende familiebedrijven.