Acht bureaus aanwezig tijdens DACT Treasury Beurs 2016

24 oktober 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Komende maand vindt in Noordwijk de jaarlijkse DACT Treasury Beurs plaats, een event voor professionals werkzaam binnen het treasury vakgebied. Ook deze editie zijn onder de circa vijftig exposanten weer diverse adviesorganisaties te vinden, waaronder Big Four kantoren EY, KPMG en PwC en spelers als Aon, Enigma Consulting, Marsh, Orchard Finance Consultants en Zanders. Vertegenwoordigers van EY en Orchard Finance leveren bovendien een inhoudelijke bijdrage aan het programma, dat naast een high level masterclass ook tal van inspirerende workshops omvat.

Jaarlijks komen treasurers en andere (financiële) professionals samen tijdens de DACT Treasury Beurs om de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied met elkaar door te nemen. Centrale trekpleister is de plenaire Masterclass sessie, die ieder jaar verzorgd wordt door (een van) de belangrijkste, toonaangevende professoren en economen van ons land. In 2015 werd de Masterclass verzorgd door Mathijs Bouman, de vaste columnist van het FD, beurscommentator bij RTL-Z, en een expert in en bevlogen spreker over de wereld van economie en financiële markten. Na enkele jaren terug ook al de masterclass te leiden is het in 2016 weer de beurt aan prof. dr. Arnout Boot, hoogleraar Corporate Finance en Financiële Markten en co-director van het Amsterdam Center for Law & Economics aan de Universiteit van Amsterdam.

DACT Treasury Beurs 2016

De DACT Treasury Beurs, die dit jaar op 10 & 11 november plaatsvindt in Hotels van Oranje, te Noordwijk, kent zoals ieder jaar een uitgebreid programma, dat naast de masterclass bestaat uit een omvangrijke beursexpositie, waar zo’n vijftig organisaties aanwezig zullen zijn. Op de beursexpositie verstrekken deze belangrijkste aanbieders op treasurygebied informatie over diensten, technieken, informatiesystemen, financiële producten en carrièreplanning. Een bezoek aan de verschillende stands geeft bezoekers een goed beeld van wat er in de markt speelt en biedt hen tevens de mogelijkheid de leveranciers met elkaar te vergelijken.

Daarnaast kent het evenement een vakinhoudelijk educatieprogramma, dat naast de masterclass bestaat uit een aantal verdiepende workshops over corporate finance. Bezoekers kunnen verder verschillende sessies volgen over actualiteiten, technieken en praktijkcases, waarin zowel de leveranciers als klanten aan het woord komen. Bovendien wordt aan de vooravond van de beurs (10 november) een Meet&Greet in Beachclub O georganiseerd. Deelnemers kunnen dan alvast het DACT-bestuur, de vertegenwoordigers van de exposerende leveranciers en een groot aantal andere deelnemers ontmoeten.

Adviesbureaus

Onder de exposanten** die tijdens de DACT Treasury Beurs hun opwachting zullen maken zijn ook dit jaar weer diverse adviesorganisaties te vinden. Dit jaar zijn aanwezig: Big Four accountants- en advieskantoren EY, KPMG en PwC; Risk specialist Aon; Enigma Consulting, een specialist op het vlak van Payments, Risk & Compliance en Treasury; Marsh, de verzekeringsmakelaar en risicoadviseur van Marsh & McLennan Companies***; Orchard Finance Consultants, een advies- en staffingorganisatie op het gebied van Finance en Treasury; en Zanders, een adviesbureau op het gebied van treasury, risk en finance.

8 Exposanten

Vertegenwoordigers van twee bureaus zullen bovendien een inhoudelijke bijdrage leveren. Namens EY zullen Partner Dick Hoogenberg (EY International Tax Services) en Director Alexander Huiskes, (EY Financial Services Risk – Treasury Advisory) een sessie verzorgen getiteld ‘Base Erosion and Profit Shifting’ (BEPS), waarin ze zullen ingaan op de impact van fiscale wijzigingen op de bedrijfsvoering van organisaties en hun treasury-activiteiten.

Tim Kloes en Kris Wielens, respectievelijk Treasury Consultant en Senior Consultant bij Orchard Finance Consultants zullen namens het bureau en samen met Bart Kempers, Concern Controller bij technologiebedrijf Nedap, de sessie ‘Toepassingsmogelijkheden van Fintech op het gebied van cash pooling’ verzorgen. In de sessie worden de uitkomsten van een impactstudie, die Orchard in opdracht van Nedap heeft uitgevoerd, behandeld.

Tim Kloes - Kris Wielens - Dick Hoogenberg - Alexander Huiskes

* Arnoud Boot is tevens voorzitter van de Bankraad (DNB) en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Van 2004-2014 was hij Kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER) en van 2006-2014 voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde. Daarvoor was hij verbonden aan de J.L. Kellogg Graduate School of Management van Northwestern University in Chicago. Arnoud Boot is lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen (KNAW).

** Naast de aanwezige adviesorganisaties bestaat de groep exposanten verder uit: ABN AMRO, Amundi, Bellin, BlackRock, BNP Paribas, CashForce, Citi, Clifford Chance, Commerzbank, DataLog, Deutsche Bank, EBS Treasury, Equity, Euler Hermes, Fides, Handelsbanken, Hanse Orga, HSBC, ING, Intertrust, J.P. Morgan, Legal&General, Lloyds Bank, multicash, PowertoPay, Qrcus, Reval, Salmon Software, Société Générale, S&P Global, State Street Global Advisors, Swift, Thomson Reuters, Tipco, TIS, Treasury Services, Trinity, VU Amsterdam en Wieltec.

*** Marsh & McLennan Companies is tevens het moederbedrijf van Guy Carpenter (herverzekeraar), Mercer (HR advies), Oliver Wyman (management consultancy) en NERA Economic Consulting (economisch advies).