Projective organiseert wervingsavond voor ervaren projectmanagers

17 oktober 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Op 17 november organiseert Projective een ‘Hiring Day’ voor ervaren projectmanagers. In een avond kunnen geïnteresseerde kandidaten Projective leren kennen, erachter komen wat het bureau doet en de senior adviseurs van het bureau ontmoeten. In het geval van een wederzijdse klik verlaten kandidaten het Utrechtse Spoorwegmuseum met de wetenschap binnen 24 uur een concreet voorstel te ontvangen.

Projective is een snel groeiend bedrijf dat er naar streeft om de beste te worden op het gebied van projectmanagement voor de financiële sector. Sinds de oprichting in 2006 is het bureau gegroeid naar bijna 100 professionals in dienst verspreid over drie markten: Nederland, de UK en thuisbasis België. Voor de komende jaren heeft het van oorsprong Belgische bureau ambitieuze plannen uitgestippeld. Zo blijft Projective 'sterk inzetten op groei' en heeft CEO Stefan Dierckx daarnaast eerder dit jaar verschillende investeringen in de organisatie aangekondigd, gericht op onder meer talentontwikkeling en het verhogen van de naamsbekendheid van het bedrijf.

De Nederlandse praktijk van Projective telt circa 25 projectmanagers en maakt net als zijn grotere broers in de UK en België een periode van bloei door. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar zijn diensten, van klanten als Rabobank, BNP Paribas Fortis, APG en ING, is Projective Nederland op zoek naar nieuw talent. Met als doel in contact komen met potentiële kandidaten organiseert het bureau op donderdag 17 november in het Spoorwegmuseum in Utrecht een wervingsevent. Tijdens het evenement zal Projective kennismaken met tientallen projectmanagers en consultants die actief zijn binnen de financiële dienstverlening. De projectmanagers die alle rondes doorkomen ontvangen binnen 24 uur een voorstel.

Projective organiseert wervingsavond voor ervaren projectmanagers

“In een avond kunnen kandidaten die geïnteresseerd zijn in een aanstelling bij Projective alle drie de gebruikelijke selectie-interviews ondergaan, in plaats van het selectieproces dat normaal drie tot vier weken duurt. Na ieder interview krijgen kandidaten feedback op het gesprek en krijgen te horen of ze door mogen naar de volgende ronde”, aldus de Nederlandse  HR manager, Jan Heuker, van het bureau. Hij voegt toe dat de ‘Hiring Day’ kenmerkend is voor de manier waarop Projective werkt – “efficiënt maar selectief”. Het senior management van Projective Nederland zal bij het evenement aanwezig zijn om deel te nemen aan de gesprekken met potentieel toekomstige projectmanagers vergezeld door Projective collega’s uit België en de UK.

Projectmanagers die de ‘Hiring Day’ willen bijwonen kunnen hun CV en motivatie sturen naar: hiring_nl@projective.biz

Het bureau is voornamelijk op zoek naar professionals die ervaring hebben in tenminste een van de volgende gebieden: MIFID II & Payments, PSD 2, Digital Banking, Technology Selection & Implementation, Centralized PMO, Project Management Excellence en Solution Implementation. De ideale kandidaat heeft minstens 7 jaar ervaring in de bankensector of verzekeringsindustrie, waarvan minstens 5 jaar in de rol van projectmanager. De voorkeur gaat daarnaast uit naar kandidaten die grote projecten (>10 FTE’s; budget van > €1 miljoen) van begin tot eind (van de definitie van de business case tot de implementatie en de nazorg) hebben begeleid, inclusief het rapporteren aan het bestuur.

Eigenschappen die bij de aanpak van Projective passen zijn: hands-on mentaliteit, resultaatgericht, sociaal, diplomatische teamspeler met leiderschapsvaardigheden, en graag willen bewegen in Tier-1 omgevingen. Verder dienen kandidaten een pragmatische manier van werken te hebben en optimistisch maar stevig in hun schoenen te staan. “Gezien het internationale karakter van onze klantenportfolio kan een opdracht in het buitenland voor de kandidaat een positieve uitdaging zijn!”, aldus Heuker.

Zij die besluiten zich bij Projective aan te sluiten krijgen volgens het bureau een zeer uitdagende baan voorgeschoteld. Het advieskantoor staat bovendien bekend om zijn ondernemende cultuur – iedereen heeft dezelfde titel, kan zelf zijn of haar carrière vorm geven en alle consultants werken direct samen met de klant.