Familiebedrijven in agrarische wereld broedplaats voor innovaties

06 oktober 2016 Consultancy.nl

Om wereldwijde voedselschaarste te voorkomen zijn disruptieve innovaties in de agrarische sector nodig. Dat stelt Ronald van Rijn, directeur van managementadviesbureau JBR. Van Rijn ziet een belangrijke rol weggelegd voor familiebedrijven in het ontwikkelen en doorvoeren van deze innovaties. Door onder meer hun focus op de lange termijn vormen familiebedrijven volgens de directeur de ideale broedplaats voor innovaties.

De wereldbevolking groeit de komende decennia aanzienlijk: volgens de World Resources Institute wordt de grens van 9 miljard doorbroken in 2040, ten opzichte van 7 miljard vandaag de dag. Hierdoor, in combinatie met de stijgende welvaartsniveaus in ontwikkelende landen, neemt de vraag voor voedsel explosief toe (ook leidt dit tot een verandering in de samenstelling van de diëten). Tegelijkertijd wordt vruchtbare landbouwgrond steeds schaarser, omdat de oppervlakte hiervan de komende jaren niet noemenswaardig zal toenemen – onder invloed van klimaatverandering zou deze mogelijk zelfs kunnen afnemen. 

Om iedereen te kunnen blijven voeden is er in de agrarische wereld disruptieve innovatie nodig, stelt JBR-directeur Ronald van Rijn in een recent interview tegenover platform Fambizz. “We kunnen niet altijd kunstmest blijven toedienen waarbij structurele schade aan het milieu wordt toegebracht. Bovendien worden de grondstoffen die daarvoor nodig zijn steeds schaarser. Het moet op een verantwoorde manier efficiënt worden.” 

Wereldbevolking groeit naar 9 miljard in 2040

Volgens Van Rijn is er een cruciale rol weggelegd voor familiebedrijven in het verbeteren van de landbouwproductiviteit en de voedselvoorziening. “Familiebedrijven zorgen vaak voor innovaties en beschikken over het vermogen om disruptieve innovaties verder te laten doorbreken. Zij hebben een langere adem om door te ontwikkelen. Ze zijn behoudend, maar ook vasthoudend. Ze zijn vaak gericht op de langetermijnontwikkeling in plaats van de winstgevendheid op de korte termijn. Als ze een richting hebben gekozen, dan zetten ze door. Precies wat nodig is”, aldus Van Rijn. “Daarom vormen familiebedrijven een broedplaats voor innovaties in de agrarische wereld.”

De disruptieve innovatie zal volgens de adviseur voornamelijk moeten komen uit nieuwe technologieën. Hij noemt het voorbeeld van een soort tulpenbollensteker die in combinatie met een app op een mobiel apparaat de boer precies kan vertellen wat hij met zijn grond moet doen om zijn oogst te kunnen verbeteren. “Dat is heel wat anders dan een grondmonster in een zakje naar het lab sturen om vervolgens te wachten op de resultaten. Het labspel wordt een dataspel”, vertelt Van Rijn.

JBR begeleidt regelmatig familiebedrijven die op zoek zijn naar investeerders. “Wij helpen deze partijen de volgende stap te maken en brengen onze kennis in”, vertelt Van Rijn aan Fambizz. “We zoeken partijen die actief zijn in die wereld voor samenwerkingen of we zoeken investeerders.” Volgens de directeur van het adviesbureau uit Zeist zijn er voldoende fondsen (NGO’s), investeringsmaatschappijen en banken op zoek naar investeringsmogelijkheden in de agrarische sector. De vernieuwende innovaties zorgen voor toenemende efficiency, waardoor er volgens Van Rijn serieus geld te verdienen valt. Maar ook het maatschappelijk rendement is van groot belang. “Voor ontwikkelingsmaatschappijen en NGO’s heeft het waarde wanneer er ook een marktpartij mee-investeert, om de balans te houden tussen social impact en rendement."

JBR begeleidt regelmatig familiebedrijven

In zijn dienstverlening focust JBR zich voornamelijk op beursgenoteerde corporates en grote familiebedrijven. “Daar ligt ons track record dat we de afgelopen 30 jaar hebben opgebouwd”, vertelt Van Rijn, die daar zelf de afgelopen 24 jaar aan heeft bijgedragen. Het bureau investeert volgens de directeur net als familiebedrijven in langetermijnrelaties. Over het onderscheidend vermogen van JBR vertelt hij: “We kijken of we echt meerwaarde kunnen bieden en of we de juiste ervaring aan boord kunnen brengen. Het advies moet echt bedoeld zijn om opgevolgd te worden. De transactie zelf is voor ons een middel, niet het doel. De opdrachtgever neemt uiteindelijk de besluiten. Wij faciliteren enkel het besluit en begeleiden de uitwerking.”


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Common Eye Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Drijver en Partners Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens Mount Consulting MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup