Arcadis verlengt huurcontract van kantoor in Arnhem

07 oktober 2016 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Arcadis heeft het huurcontract voor zijn kantoor in Arnhem verlengd. De duur van de overeenkomst is door zowel huurder als verhuurder niet bekendgemaakt.

Hoewel Arcadis zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft staan, speelt Arnhem een bijzondere rol in de geschiedenis van Arcadis. Het ingenieurs- en consultancybedrijf werd in 1888 opgericht in Arnhem als de Nederlandsche Heidemaatschappij, later ook wel bekend als Heidemij, aan de Apeldoornseweg. Destijds was het huidige Arcadis een vereniging voor de ontginning van grond en de aanleg en instandhouding van bos. Tegenwoordig is Arcadis een grote speler in de ingenieurs- en adviesbranche met meer dan 2.300 medewerkers in Nederland, verspreid over tien kantoren door het land.

Tot 2010 was het hoofdkantoor van Arcadis gevestigd in de Rijntoren bij het Centraal Station in Arnhem. Vijf jaar na het vertrek van het bureaubestuur naar Amsterdam, besloot Arcadis in september 2015 om het kantoor (de bovenste twee verdiepingen van de Rijntoren) te sluiten. De circa veertig werknemers die daar toen nog werkzaam waren verhuisden naar het kantoor in de Beaulieustraat, waar vandaag de dag zo’n driehonderd mensen werken.

Arcadis verlengt huurcontract van kantoor in Arnhem

Het besluit om het kantoor te sluiten had volgens Lidewij de Haas, directeur client development bij het bureau, te maken met het feit dat Arcadis steeds minder kantoorruimte nodig heeft. Nieuwe technologische mogelijkheden en de invoering van de principes van het nieuwe werken stellen de medewerkers in staat om steeds vaker thuis of mobiel buitenshuis te werken.

Medio september werd bevestigd dat het Arcadis-kantoor aan de Beaulieustraat in Arnhem-Noord (vlak achter een NS-station) integraal deel blijft uitmaken van de toekomstplannen. Per 1 juli 2017 heeft het adviesbureau de huurovereenkomst van de 3.750 vierkante meter kantoorruimte verlengd. Bovendien heeft Arcadis aangekondigd in het pand te zullen gaan investeren. De zogenoemde “client-facing areas” op de begane grond van het gebouw waar klanten en Arcadianen elkaar ontmoeten worden opgevijzeld. Nexus Real Estate, sinds 2015 beheerder van het pand, heeft als onderdeel van de huurverlenging toegezegd te investeren in de duurzaamheidsprestaties van het gebouw.