Quint organiseert Finance Summit voor financiële bestuurders

05 september 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 8 september vindt de Quint Finance Summit plaats, een evenement exclusief voor financiële bestuurders. Tijdens de dag staan onderwerpen als digitalisering, FinTech en verandermanagement centraal en delen diverse experts uit de financiële sector hun ervaringen en uitdagingen op deze gebieden. Daarnaast leveren professionals van Quint diverse bijdragen. 

De wereld van informatiemanagement en business IT alignment zijn anno 2016 niet meer actueel. De organisatorische scheiding tussen business en IT verdwijnt rap of is inmiddels verdwenen en digitale transformatie en grotere IT awareness bij business units dwingen financiële dienstverleners haast te maken met het inrichten van een naadloos ecosysteem van klant, business, IT en FinTechs. Dat stelt Quint Wellington Redwood (Quint), een managementadviesbureau gespecialiseerd in het oplossen van IT-gerelateerde organisatievraagstukken.

Volgens Quint zorgen moderne concepten als DevOps, agile werken (gedreven vanuit de business), standaardisatie van infrastructuur en Software-as-a-Service ervoor dat de businessverantwoordelijken steeds minder afhankelijk worden van de traditionele IT-afdeling. Binnen de financiële markt doen tal van nieuwe (digitale) concepten en FinTech oplossingen hun intrede, waarbij in de financiële sector klantbeleving, compliance en kostenbesparingen de belangrijkste motieven vormen. 

Het adviesbureau ziet in hun dagelijkse praktijk hoe de digitale revolutie een beroep doet op de verandercapaciteit van organisaties en van bestuurders leiderschap verlangt. Quint: “Change is hot, terwijl tegelijkertijd stabiliteit in de financiële sector meer dan ooit een hygiënefactor is.“

Quint organiseert in Kasteel Montfoort de Finance Summit voor financiële bestuurders

Veel financiële bedrijven kampen volgens Quint met de uitdaging om hun eigen organisatie ‘digital ready’ te krijgen. Om te helpen deze vraag te beantwoorden, organiseert het adviesbureau komende 8 september in Kasteel Montfoort de ‘Quint Finance Summit 2016’. Het event is uitsluitend bedoeld voor financiële executives, die een uitgebreid programma gepresenteerd krijgen met centrale thema’s als digitalisering, fintech en verandermanagement.

Voor deze eerste editie van de Finance Summit, welke een jaarlijks terugkerend event moet worden, zijn diverse topsprekers uit de financiële sector genodigd. Onder meer bestuurders van banken, verzekeraars, pensioenen en intermediairs zullen hun ervaringen en uitdagingen met de aanwezigen delen. Daarnaast is er veel ruimte voor discussie en netwerken en de mogelijkheid om (op basis van reservering) 1-op-1 met experts van Quint van gedachten te wisselen.

Na de opening van het event door Peter Paul Verhoef, Client Director Finance bij Quint en Arno IJmker, Managing Partner bij Quint, geeft Jan van der Vliet, CIO van De Nederlandsche Bank een presentatie, getiteld ‘De digitale transformatie van een centrale bank en toezichthouder’. Vervolgens zal Frank Willems, Partner bij Quint, de resultaten presenteren van de Quint Finance benchmark Digital Transformation. Dat onderzoek keek naar de volwassenheid van Digital Transformation binnen de financiële sector. Willems zal vanuit zijn visie verbetersuggesties doen.

Later in de middag verzorgt Marcel van de Lustgraaf, Managing Director ICT-Lean bij Vivat Verzekeringen, de sessie ‘Geloof in Kansen: de impact van digitale ontwikkelingen op het IT bedrijf van een Verzekeraar’, waarin hij uiteen zal zetten hoe de verzekeraar omgaat met deze digitale ontwikkelingen en inspeelt op de kansen en wat er op de CIO afkomt. Daarna is het de beurt aan Wytzejan de Jong, Directievoorzitter van De Hypothekers Associatie. Hij zal een presentatie geven met als titel ‘De Hypotheker online en offline, the best of both worlds’. De Jong zal laten zien waar zijn organisatie voor staat en welke visie hij heeft op het toekomstige hypotheekadvies en –bemiddelingsproces in de digitale wereld, waarbij de human touch onvermijdelijk blijft.

Aan het einde van het programma levert Robert Hellings, Adjunct-directeur van a.s.r. pensioenen, een bijdrage over Business Process Outsourcing en hoe dit binnen de verzekeraar helpt in de focus op digitalisering. Hellings zal de aanwezigen meenemen in de overwegingen van a.s.r. om te kiezen voor outsourcing en vertelt over de succesvolle route. Quint Managing Partner Arno Ijmker zal tenslotte een ‘Lagerhuis debat’ organiseren, waarna de middag wordt afgesloten met een borrel en een diner.