'I on Hunger' initiatief Protiviti passeert grens van 3 miljoen maaltijden

23 september 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het ‘I on Hunger’ project van consultancybureau Protiviti heeft in minder dan twee jaar tijd drie miljoen maaltijden bezorgd in de strijd tegen honger wereldwijd. Het programma, dat draaiende wordt gehouden door de professionals van Protiviti overal ter wereld, evenals door vrijwilligers van 187 klanten van het bureau en 81 non-profit organisatie, heeft hongerlijdende mensen in 31 landen bereikt.

Uit het World Food Programme van de Verenigde Naties blijkt dat 12,9% van de mensen in ontwikkelingslanden lijden aan ondervoeding, terwijl een op de zes kinderen in deze landen kampt met ondergewicht – in totaal rond de 100 miljoen kinderen. Wereldwijd gaan er iedere nacht een op de zeven mensen naar bed zonder voldoende te hebben gegeten, terwijl in een week tijd 45% van de volwassenen ten minste één avond niet genoeg eten heeft.

Om honger wereldwijd tegen te gaan heeft consultancybureau Protiviti eind 2014 het ‘I on Hunger’ initiatief in het leven geroepen. Het doel van het initiatief was om 1 miljoen maaltijden te leveren aan hongerlijdende mensen overal ter wereld. Binnen het eerste jaar werd het doel van 1 miljoen maaltijden voor mensen in nood bereikt, maar Protiviti besloot door te gaan met het initiatief. 

Als onderdeel van het programma organiseerde Protiviti in 55 steden verspreid over 21 landen in totaal 204 evenementen waarbij voedsel werd ingepakt, geleverd of gekookt. Onlangs heeft het consultancybureau bekendgemaakt dat inmiddels de 3 miljoenste maaltijd is afgeleverd. In totaal zijn er mensen in 31 verschillende landen bereikt. De 3.500 professionals van Protiviti werden tijdens het initiatief ondersteund door vrijwilligers van 187 klantorganisaties, evenals 81 non-profit organisaties die zich inzetten voor het voeden van hongerlijdende mensen.

I on Hunger

Onder deze non-profits bevonden zich onder meer Capital Area Food Bank, Caritas, City Harvest, Feed My Starving Children, Feeding Children Everywhere, Food Lifeline, Harvester’s Foodbank, Philabundance, Ronald McDonald House, Stop Hunger Now en World Vision. In Nederland werkte Protiviti samen met de Voedselbank in Amsterdam. Via de voedselinzamelingsactie ‘Supporter of Meals’ zamelde Protiviti in de zomer van 2015 ruim 300 maaltijden in voor de Voedselbank.

“We zijn zeer dankbaar voor het werk dat de 81 non-profit organisaties hebben uitgevoerd om samen met ons meer dan 3 miljoen maaltijden te verzorgen. Hun steun is een cruciale factor geweest voor het beïnvloeden van de levens van zoveel mensen in nood”, aldus Dan O’Keefe, Senior Managing Director bij Protiviti en de voortrekker van het ‘I on Hunger’ programma. “Ons motto luidt ‘Honger stopt niet, dus wij ook niet.’ Op naar de volgende miljoen maaltijden.” 

Joseph Tarantino, President en CEO van Protiviti, voegt toe: “Twintig maanden geleden zijn we begonnen om ons steentje bij te dragen in de strijd tegen honger, en ik had nooit verwacht dat onze werknemers en veel van onze klanten wereldwijd zoveel inzet zouden tonen. Ik ben trots op onze organisatie voor de liefde die in dit initiatief is gestopt en voor het teamwork dat is getoond om hongerige mensen aan een maaltijd te helpen. Drie miljoen maaltijden is een mijlpaal die getuigt van de passie van de werknemers van Protiviti en samen zullen we de strijd tegen honger voortzetten.”