Protiviti haalt 300+ maaltijden op voor Voedselbank

24 juli 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In het kader van de tussentijdse voedselinzamelingsactie ‘Supporter of Meals’, die deze zomer samen met de Voedselbank Amsterdam werd gehouden, heeft initiatiefnemer Protiviti trots aangekondigd dat er inmiddels meer dan 300 maaltijden zijn ingezameld. Het wereldwijde consultancybureau lanceerde eerder al het ‘I on Hunger’ project, ter bestrijding van wereldwijde hongersnood. Daarmee zijn inmiddels meer dan een miljoen maaltijden uitgedeeld.

Volgens het World Food Programme hebben 805 miljoen mensen wereldwijd niet voldoende voedsel om een gezond en actief leven te leiden. Bij bijna de helft (45%) van de gevallen van kindersterfte onder de vijf jaar, is ondervoeding de hoofdoorzaak – dat zijn jaarlijks zo’n 3,1 miljoen kinderen. Naast de gangbare goede doelen organisaties die hier iets tegen willen doen, komen ook uit de adviesbranche initiatieven op, die strijden voor een wereld zonder honger.

I on Hunger
Zo startte consultancybureau
Protiviti in het najaar van 2014 het ‘I on Hunger’-initiatief, om hongerlijdende mensen wereldwijd van maaltijden te voorzien. Het doel van het initiatief was om een miljoen maaltijden te leveren aan mensen in nood. Vorige maand meldde het bureau dat die doelstelling – met nog vier maanden te gaan – al ruimschoots was behaald en eind juli staat de teller inmiddels al op ruim 1,3 miljoen maaltijden. Het grootschalige project is een samenwerking met meer dan 30 non-profit organisaties*, die allemaal meehelpen om gedurende evenementen maaltijden in te pakken en af te leveren bij de doelgroep. Ook in Nederland zocht Protiviti naar een partner voor het project en vond die in de Voedselbank Amsterdam.

Voedselbanken

Supporter of Meals
In Nederland werd deze zomer samen met de Voedselbank Amsterdam de tussentijdse actie ‘Supporter of Meals’ (SOM) opgezet. De werknemers van Protiviti riepen in het kader van de actie alle huurders, werkgevers, werknemers, bewakers en schoonmakers van het SOM gebouw, en ook diens buren aan de Zuidas op om voedsel in te zamelen. Doel was om aan het begin van de zomervakantie dozen vol met voedsel af te leveren bij de Voedselbank Amsterdam. Ook geld werd ingezameld, waarmee de Voedselbank nieuwe bulkhoeveelheden aan rijst en pasta kan inkopen. Door het ingezamelde voedsel en de geldelijke bijdragen kunnen arme Amsterdamse gezinnen een extra steuntje in de rug ontvangen.

Inmiddels weet Protiviti trots te melden dat voor het Supporter of Meals project in totaal 304 maaltijden zijn opgehaald. Peggy van Berkel-de Graaf, Marketing and Communications Specialist bij Protiviti over de geslaagde inzamelingsactie: “Dit was broodnodig, want de schappen waren leeg en de voorraden bleven uitgeput, vooral tijdens de zomermaanden,”**om daaraan toe te voegen: “Maar we zijn nog lang niet klaar; de tussentijdse (zomer)actie was slechts een druppel op de gloeiende plaat. Daarom gaat de inzameling door en blijven voedsel/geldelijke donaties welkom.”***

SOM Actie

* Onder andere City Harvest, Feed My Starving Children, Feeding Children Everywhere, Food Lifeline, Harvester's Foodbank, Philabundance, Ronald McDonald House, Stop Hunger Now en Voedselbank Amsterdam.

**Het distributiecentrum van de Voedselbank is sinds kerstacties eind 2014 niet veel meer aangevuld, waardoor de voorraden aan lang houdbaar voedsel – b.v. rijst, pasta, ingeblikt voedsel – waren uitgeput.

 *** In de komende maanden staan nog eens 25 i on Hunger evenementen gepland in de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Duitsland, India, Italië en ook in Nederland en Zuid-Afrika.