Inschrijving voor Internal Audit Innovation Awards 2016 gestart

07 september 2016 Consultancy.nl

De inschrijving voor de 2016 editie van de jaarlijkse Internal Audit Innovation Awards, een initiatief van branchevereniging IIA en consultancybureau Protiviti, is geopend. Tot 1 november kan iedereen zijn of haar innovatieve ideeën op auditgebied inzenden, waarmee auditafdelingen een meerwaarde kunnen realiseren.

Net als in 2014 en 2015 heeft Protiviti, een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in Governance, Risk en Compliance (GRC) samen met het Instituut van Internal Auditors (IIA), de beroepsvereniging voor interne auditors, ook dit jaar weer de Internal Audit Innovation Award gelanceerd. Met de innovatiecompetitie worden de beste innovaties in het interne auditvakgebied in het zonnetje gezet, met als doel het verder helpen van het Internal Audit vakgebied.

De initiatiefnemers dagen interne auditors en auditteams in deze editie opnieuw uit om na te denken over hoe zij hun werk anders en beter kunnen doen: “Hoe creëer je een meerwaarde (voor jezelf en/of je team) door een innovatieve aanpak?” luidt wederom de vraag die de deelnemers zichzelf moeten stellen. Voor de inzendingen kan men denken aan ideeën om audituitkomsten beter te communiceren, nieuwe audit benaderingen van cultuur, strategie of soft controls, maar ook slimmer werken met social business tools, unieke trainingsconcepten of het Innovatief toepassen van audit software en continuous auditing.

Inschrijving voor Internal Audit Innovation Awards 2016 gestart

Tijdens de Internal Audit Innovation Awards van 2015 presenteerden de kandidaten hun innovatieve ideeën op auditgebied tijdens een rondetafelbijeenkomst, die werd gehouden op 6 oktober. Toen wisten Giulio Ockels en Peter Hartog van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de innovatiecompetitie te winnen met hun innovatie idee 'De Kwantitatieve Analyse'. Nationale Nederlanden (NN-Group) werd tweede met hun concept 'Making Risk Visible - Innovative ways of communicating IT audit findings' en Exact Software behaalde de derde plaats. De prijsuitreiking vond plaats in november tijdens de Algemene Ledenvergadering van het IIA.

Voor de 2016 editie van de Internal Audit Innovation Award is de inschrijving inmiddels geopend. Innovatieve ideeën kunnen tot 1 november van dit jaar (de uiterste deadline) per mail ingestuurd worden. “Van grote inzichten tot kleine concepten, kort en krachtig, maximaal 2 A4-tjes. Elke presentatievorm is toegestaan (storyboards, foto’s, video’s, prezi) en de meeste innovaties beginnen klein, dus denk niet meteen te groot”, luiden de instructies van de organisatie.

Op 14 november zullen de uiteindelijk geselecteerde ideeën gepresenteerd worden tijdens een door Protiviti georganiseerde bijeenkomst. Een deskundige jury, onder leiding van John Bendermacher, voorzitter van IIA Nederland, zal de inzendingen beoordelen. De uiteindelijke winnaars worden tijdens de Internal Audit Innovation Award 2016 op 7 december bekendgemaakt, tijdens de Algemene Ledenvergadering van het IIA.