Uitvoeringsorganisatie voor jongeren Futuro sluit zich aan bij B&A

24 augustus 2016 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Futuro, een kleine uitvoeringsorganisatie gericht op jongeren, heeft zich aangesloten bij B&A. De complementaire expertise van Futuro stelt B&A in staat haar dienstverlening richting jongeren verder uit te breiden. Futuro zal onder haar eigen naam als zelfstandige uitvoeringsorganisatie binnen B&A acteren.

Futuro is een advies- en projectbureau voor maatschappelijke vraagstukken en sociale aanpak. Het bedrijf heeft ruime ervaring op het gebied van gedragstraining, scholing, re-integratie, participatie, hulpverlening op maat en overlast. Vanuit vestigingen in Den Haag en Rotterdam biedt Futuro een intensieve vorm van trajectbegeleiding aan jongeren tussen 16 en 23 jaar met meervoudige en complexe problematiek. De aard van de problematiek van deze jongeren is divers en varieert van overlastgevende, dakloze jongeren zonder inkomen of dagbesteding, tot tienermoeders met zware psychosociale problematiek. Daarnaast begeleidt Futuro onder meer jongeren richting scholing, stage of werk vanuit verschillende Jongeren Service Punten.

Uitvoeringsorganisatie voor jongeren Futuro sluit zich aan bij B&A

In het kader van zijn werkzaamheden werkt Futuro samen met verschillende partners, waaronder maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven, overheidsinstanties en het onderwijs (o.a. Avans Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Leiden).

Per 1 juni heeft Futuro de krachten gebundeld met B&A, een van de grootse spelers in de overheidsmarkt. “Door de fusie bundelen we elkaars kennis en netwerken”, aldus een woordvoerder van B&A. Naast een “mooie aansluiting” op het gebied van expertise kunnen beide organisaties elkaar ook lokaal versterken – Futuro Amsterdam gaat nauw samenwerken met Civic Amsterdam, terwijl Futuro Rotterdam de handen ineen zal slaan met Pit 010, beide uitvoeringsorganisaties van B&A.