Simon-Kucher & Partners stevent af op nieuw recordjaar

15 augustus 2016 Consultancy.nl

Simon-Kucher & Partners is 2016 goed begonnen – het consultancykantoor heeft in de eerste helft van dit jaar een omzet van €116 miljoen gerealiseerd, 19% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook voegde Simon-Kucher twee kantoren toe aan zijn bestand – in Hamburg en Stockholm – waarmee het adviesbureau nu actief is in 33 locaties verspreid over 23 landen, met een vast personeelsbestand van 930 professionals.

Opgericht in 1985 in Duitsland, heeft Simon-Kucher & Partners de afgelopen tien jaar uitstekende zaken gedaan. Het kantoor ontving de afgelopen jaren diverse awards en veel erkenning en wordt door zijn groei en reputatie in de markt zelfs gezien als een van de ‘groeibriljanten’ van de wereldwijde adviesbranche.

En niet zonder reden. In 2000 behaalde Simon-Kucher nog een omzet van zo’n €24 miljoen, maar in tien jaar tijd wist het bureau zijn omzet te verhogen naar €105 miljoen. En in 2015, nog geen vijf jaar later – toen het kantoor zijn dertigste verjaardag vierde
 – sloot Simon-Kucher het boekjaar af met een omzet van maar liefst €209 miljoen.

Aan het begin van 2016 kondigden Klaus Hilleke and Georg Tacke, de co-CEO’s van Simon-Kucher & Partners, aan dat ook dit jaar weer een recordbrekend jaar beloofde te worden. Ze spraken voor 2016 de ambitie uit om een omzet van €240 miljoen te realiseren. Inmiddels, een half jaar later blijkt uit de halfjaarlijkse resultaten dat de sales & marketing specialist goed op weg is om het nieuwe omzetdoel te realiseren. Het eerste halfjaar van 2016 zag een behaalde omzet van €116 miljoen, ongeveer de helft van de beoogde target. Met orders in de pijplijn voor dit jaar ter waarde van zo’n €130 miljoen, geven Hilleke en Tacke aan dat – indien alles volgens plan verloopt – ze er veilig van uit kunnen gaan dat ze tegen het einde van dit jaar de doelstelling zullen realiseren.

Simon-Kucher & Partners stevent af op nieuw recordjaar

Het zijn vooral Simon-Kucher’s activiteiten in de Verenigde Staten, die sterk hebben bijgedragen aan het uitzonderlijke halfjaarlijkse resultaat. De groei ligt daar boven de 30%, gedreven door een sterke ontwikkeling aan de westkust. Zo opende Simon-Kucher onder meer een tweede kantoor in Silicon Valley, waardoor het adviesbureau een nóg grotere rol in de regio speelt (de kantoren zijn gevestigd in San Francisco en Mountain View). Maar ook in Nederland houdt de groei, gedreven vanuit het kantoor in Amsterdam, onafgebroken aan. “We merken dat omzetverhogende initiatieven steeds meer aandacht krijgen”, stelt Onno Oldeman, Managing Partner van het kantoor in Amsterdam. “Daarnaast valt ons op dat bedrijven steeds meer aandacht besteden aan het innoveren van hun verdienmodel, een onderwerp in de kern van ons specialisme”, aldus Oldeman.

In lijn met de algehele zichtbare trend binnen de adviesbranche, is het ‘digital’ dat ook voor Simon-Kucher de basis vormt voor de sterke groei. “Of het nou komt door ‘The Internet of Things’, de grote toename in online verkoopkanalen of de Fintech-revolutie in banking – bedrijven worden op alle fronten gedwongen hun traditionele verdienmodel te herzien en toekomstbestendig te maken. Dit is al dertig jaar onze specialiteit en derhalve zien de vooruitzichten voor 2016 er veelbelovend uit”, zegt Hilleke. Gevraagd naar wat de bestuurders zien als de belangrijkste succesfactor achter het toenemende aantal klanten dat zich tot Simon-Kucher wendt, wijst Tacke op het vermogen van de organisatie om “strategie te vertalen naar resultaten onder de streep.” Hij vervolgt: “Groei in aantal klanten zonder aandacht te besteden aan winstgevendheid is niet langer voldoende voor investeerders; steeds vaker willen ze winstgevende groei zien.” Tacke besluit: “Wij helpen bedrijven om innovatieve ideeën om te zetten in duurzame winst.”

Met het oog op de impact van de Brexit die zich vorige maand voltrok, geeft Tacke aan dat hij geen grote impact verwacht op de projecten van Simon-Kucher en dat als er al een effect zou zijn op de performance van het adviesbureau, dat die dan juist positief is. “Veel van onze klanten voelen zich onzeker door de veranderende situatie. Ook hier kunnen wij ondersteunen door, bijvoorbeeld, een strategie te ontwikkelen om met een zwakke Britse pond om gaan”, aldus Tacke.

Gerelateerd: Simon-Kucher verdrievoudigt omzet in 10 jaar.


Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup