Mannelijke Zuidas adviseurs krijgen cosmetische kliniek om de hoek

08 augustus 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een opmerkelijk bericht uit Amsterdam en goed nieuws voor veel (mannelijke) businessprofessionals. Aan de Zuidas – het walhalla voor high-end consultants, bankiers en overige zakenlieden – is een nieuwe kliniek opgericht waar de doelgroep cosmetische behandelingen kan laten verrichten. Jani van Loghem, oprichter van Doctors Inc, verwacht vooral mannen te zullen verwelkomen bij de nieuwe kliniek.

Bijna iedereen kent wel Patrick Bateman, de gestoorde Wallstreet zakenman en hoofdpersonage uit het boek (en gelijknamige film) American Psycho, geschreven door Bret Easton Ellis. Afgezien van zijn verder duistere karakter is een van de eigenschappen van de narcistische zakenman (in de film gespeeld door Christian Bale) dat hij extreem veel zorg aan zijn uiterlijk besteed en aan het in een uitstekende conditie houden van zijn lichaam.

Weg van dit beeld van de stereotype yuppie Bateman, is anno 2016 het beeld van een dergelijke metroman – die goed voor zijn lichaam en fysieke gezondheid zorgt – allang niet meer opmerkelijk te noemen. Ook als het gaat om cosmetische ingrepen aan het eigen lichaam zijn het tegenwoordig allang niet meer alleen vrouwen die aan hun lichaam sleutelen om er beter uit te zien. Jani van Loghem, oprichter van cosmetische kliniek Doctors Inc, tegenover de Telegraaf: “Cosmetische ingrepen voor mannen zijn een groeimarkt. Waren ‘fillers’ (een behandeling tegen rimpels), ooglidcorrecties en liposucties nog maar een paar jaar geleden alleen voor vrouwen, nu is 12% van de klanten van Doctors Inc. al man.”

Mannelijke Zuidas adviseurs krijgen cosmetische kliniek om de hoek

De Nederlandse tegenhanger van het prestigieuze Wallstreet is de Amsterdamse Zuidas, waar Doctors Inc. recentelijk een nieuwe vestiging heeft geopend. De kliniek is ingericht voor verschillende ingrepen, waarvoor mannen er terecht kunnen. Te denken valt aan het wegwerken van wallen of rimpels of ooglidcorrecties. Maar ook het verwijderen van bijvoorbeeld tatoeages is een mogelijke behandeling.

Kijkend naar zijn klantenbestand zijn het volgens Van Loghem vooral jonge mannen (tussen de 20-40) die zich tot de kliniek (zullen) richten voor een ingreep, waar tegenwoordig niemand meer van opkijkt: “Cosmetische ingrepen worden net zo gewoon als de sportschool of het aanschaffen van een maatkostuum”, geeft hij aan.

Waarom juist mannelijke professionals, werkzaam aan of rondom de Zuidas op de nieuwe kliniek zullen afkomen ligt mogelijk in de aard van de werkcondities van veel van deze zakenmannen. “Veel overwerk tot in de late uurtjes, teveel copieuze lunches en veel zorgen”, leiden volgens Van Loghem tot de welbekende wallen onder de ogen en het buikje, waar veel mannen mee kampen.